Η τέχνη της πρακτικής σκέψης

52 λάθος τρόποι σκέψης που θα ήταν καλύτερα να να αποφύγετε…

«Δεν µπορούµε να πούµε τι µας κάνει να πετυχαίνουµε, αλλά µπορούµε να πούµε τι µας εµποδίζει να επιτύχουµε ή µας οδηγεί σε αποτυχία» – Rolf Dobelli

• Γιατί η πρώτη εντύπωση σπανίως είναι η σωστή;

• Γιατί κατηγορούµε συχνά τους φιλόδοξους;

• Γιατί νοµίζουµε πάντα ότι οι άλλοι σκέφτονται σαν κι εµάς…

Είναι τόσο εύκολο να κάνουµε λάθη αφήνοντας να µας εξαπατήσει ο εγκέφαλός µας, αυτό το παλιό όργανο που έχουµε κληρονοµήσει από τους προγόνους µας, τους κυνηγούς και τροφοσυλλέκτες.

Βασισµένος στις τελευταίες επιστηµονικές έρευνες για τον εγκέφαλο, ο Rolf Dobelli µάς διδάσκει, σε 52 σύντοµα διασκεδαστικά κείµενα, να αναπτύσσουµε πιο πρακτική σκέψη για να ενεργούµε πιο έξυπνα. Πώς; Μαθαίνοντας να αναγνωρίζουµε και να ακυρώνουµε τις «γνωστικές πλάνες», αυτές τις νοερές παγίδες στις οποίες όλοι κινδυνεύουµε να πέσουµε από τη µια µέρα στην άλλη, είτε στην ιδιωτική είτε στην επαγγελµατική µας ζωή, και οι οποίες µας οδηγούν συχνά στο να παίρνουµε λανθασµένες αποφάσεις.

Με τον Rolf Dobelli θα µάθετε πώς να αποφεύγετε αυτούς τους αδιέξοδους δρόµους, ώστε να µη χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο.

Από τον συγγραφέα του µπεστσέλερ Η τέχνη της καθαρής σκέψης.

«Αν θέλετε να µάθετε πώς οι γνωστικές πλάνες σάς αποµακρύνουν από µια καλύτερη ζωή, θα πρέπει να διαβάσετε το εκπληκτικό βιβλίο του Ρολφ Ντοµπέλλι για την ανθρώπινη ανορθολογικότητα» – John Gray, καθηγητής στο London School of Economics και συγγραφέας του µπεστσέλερ Αχυρένια σκυλιά.

ISBN 9789601654393, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρολφ Ντοµπέλλι (Rolf Dobelli) γεννήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας το 1966 και σπούδασε φιλοσοφία στο Ζανκτ Γκάλλεν.

Έχει γράψει έξι µυθιστορήµατα. Τα ζητήµατα που τον απασχολούν είναι το νόηµα της επιτυχίας και ο ρόλος του τυχαίου στον κόσµο των επιχειρήσεων και στη ζωή.

Το Η τέχνη της καθαρής σκέψης κυκλοφόρησε στα γερµανικά το 2011, µε εξαιρετική επιτυχία, και µεταφράζεται σε 35 γλώσσες. Ακολούθησε, το 2012, το Η τέχνη του πράττειν (υπό έκδοση από τις Εκδ. Πατάκη), που αναδείχτηκε ως το πρώτο βιβλίο τής χρονιάς σε πωλήσεις.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!