Η τελευταία μέρα

«Λένε πως ένα βιβλίο είναι κι ένα ταξίδι. Μια συναρπαστική διαδρομή, όπου κάθε του σελίδα είναι και μια περιπέτεια. Κάπως έτσι, λοιπόν, κι αυτό που κρατάς στα χέρια σου, φίλε αναγνώστη, είναι το όχημα που θα σε ταξιδέψει σε μέρη μακρινά, σε τοπία όπου έζησαν ή και που ενδεχομένως φαντάστηκαν οι συγγραφείς του.

Χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια του Συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας και στο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής που διοργάνωσε, ο μικρός εκείνος σπόρος που έκρυβαν μέσα τους, βλάστησε και άνθησε, ώστε να έχεις αυτήν την στιγμή το συλλογικό αυτό έργο. Είναι το απόσταγμα από το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή την έκδοση, να εκφραστούν μέσα από τα διηγήματα τους. Κάθε ιστορία είναι και ένα μικρό κομμάτι, ένα λιθαράκι τόσο δα σ’ αυτό το όμορφο οικοδόμημα. Μπες λοιπόν και εσύ στον μαγικό ετούτο κόσμο και ταξίδεψε μαζί μας.

Ο Jorge Luis Borges έλεγε: Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης. Και είχε δίκιο»Ηλίας Στεργίου

Ο Σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 από μέλη-ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων με βαριές αναπηρίες.

Γνωρίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης ο Σύλλογος έχει διαμορφώσει τον δικό του χώρο, στον οποίο άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και άτομα χωρίς σκλήρυνση να συναντιούνται, να ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες αλλά κυρίως να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Σύνθημα του Συλλόγου είναι η φράση «Μη σταματάς» και τα μέλη του δεν σταματούν να ζουν, να προσφέρουν, να δημιουργούν και να γράφουν.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα δείγμα γραφής από τα μέλη και φίλους του Συλλόγου.

ISBN 9786188242159, έκδοση 2016

Συλλογικό έργο

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!