Η τέταρτη εξουσία

Με μια πρώτη ματιά, ο Ρίτσαρντ Άρμστρονγκ κι ο Κιθ Τάουνσεντ φαίνονταν να έχουν ελάχιστα κοινά σημεία. Ο ένας ήταν γιος ενός αγράμματου χωριάτη και προερχόταν από την πιο καθυστερημένη γωνιά της Ευρώπης, που τη ρήμαζε ένας άγριος πόλεμος. Ο άλλος είχε μεγαλώσει σε μια έπαυλη, στους αντίποδες του κόσμου, όπου ο πόλεμος εμφανιζόταν μόνο στα δελτία των ειδήσεων.

Ο ένας ήταν απατεώνας, κλέφτης, έτοιμος να αλλάξει την ιστορία του, ακόμα και την ταυτότητά του, αν έτσι θα κέρδιζε έστω κι ένα στιγμιαίο πλεονέκτημα. Ο άλλος ήταν γόνος μιας αριστοκρατικής οικογένειας, γαλουχημένος για ένα δημόσιο ρόλο από τα πρώτα του χρόνια, ένας αντάρτης που δεν έδινε δεκάρα αν οι πράξεις του ήταν αποδεκτές ή όχι.

Ο ένας λαχταρούσε τον πλούτο, την αναγνώριση, την κοινωνική καταξίωση. Ο άλλος ανακάλυψε σύντομα πως η πραγματική εξουσία εξασφαλίζεται από την ανωνυμία. Ωστόσο, είχαν κάτι κοινό: και οι δύο ήταν παίκτες. Και οι δύο ήταν πρόθυμοι να ρισκάρουν τα πάντα στον αγώνα τους για τον έλεγχο της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας εφημερίδων στον κόσμο.

Μόνο ένας από τους δύο θα θριάμβευε…

ISBN 9604505599, έκδοση 1997

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαJeffrey Archer

Ο Τζέφρι Άρτσερ (Jeffrey Archer) γεννήθηκε το 1940 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων και αναπληρωτής πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος.

Έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα, «Ούτε δεκάρα παραπάνω», το 1974, όταν εγκατέλειψε τη βουλευτική του έδρα. Ακολούθησε η μεγάλη επιτυχία του «Κάιν και Άβελ», που τον καθιέρωσε διεθνώς. Μέχρι σήμερα έχει γράψει συνολικά έντεκα μυθιστορήματα, τέσσερις συλλογές διηγημάτων και τρία θεατρικά έργα, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε είκοσι εφτά γλώσσες και οι συνολικές τους πωλήσεις ξεπερνούν τα 120 εκατομμύρια αντίτυπα σε 61 χώρες του κόσμου.

Το 1992 έγινε μέλος της Βουλής των Λόρδων. Ο συγγραφέας ζει στο Λονδίνο και στο Κέμπριτζ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!