Η Βενετία της σιωπής

Θραύσματα μιας πόλης

Μέσα από ένα λαβύρινθο καναλιών, κάτω από κομψά μαρμάρινα μπαλκόνια με σκαλισμένα λιοντάρια, μπροστά από πένθιμες προσόψεις, ξεδιπλώνεται η θέα της πόλης, που σου ασκεί μια γοητεία. Αυτή η Βασίλισσα των Θαλασσών έρχεται να διαλύσει καταπιεστικά τη μέθη της φαντασίας.

Η φθορά και η δύναμη της σιωπής έχουν διαμορφώσει αυτό το διάκοσμο του ονείρου. Η μοναξιά αυτής της πόλης γεννά μια αίσθηση φυγής.

Μια εκθαμβωτική σύνθεση που παράταξε η Γαληνοτάτη στα γεμάτα δέος βλέμματα.

ISBN 9789608365865, έκδοση 2007

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ευάγγελος Κοκκόρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951.

Σπούδασε φλάουτο και σύνθεση στην Αθήνα και στη Βενετία, όπου μελέτησε επίσης Ιστορία της Τέχνης. Η ενασχόληση του άλλωστε με τις εικαστικές τέχνες υπήρξε πάντοτε γόνιμη και δημιουργική.

Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και κοντσέρτα μουσικής δωματίου.

Έργα του για μικρά και μεγάλα σύνολα έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Επί σειρά ετών συνεργάστηκε με Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διδάσκοντας Ανώτερα θεωρητικά, Σύνθεση, Ιστορία και Μορφολογία της Μουσικής όπως και Ιστορία της Τέχνης.

Συμμετείχε σε πολλά Ιστορικά συνέδρια και συνεργάστηκε με το Κέντρο Μελετών Ιονίου, εμβαθύνοντας στις επιδράσεις που δέχτηκε ο Ελληνισμός από τη Δύση και την Ανατολή.

Είναι συγγραφέας της μελέτης «Η μουσική και η ιστορία της» η οποία έχει εκδοθεί από τον Μουσικό Οίκο «Φ. Νάκας». Η Εργογραφία του περιλαμβάνει δύο CDs τα οποία τιτλοφορούνται «Τραγούδια του φθινοπώρου» και «Νοσταλγία της σιωπής» και κυκλοφορούν από τις εταιρείες Μotivo και Lyra, όπως επίσης πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά έντυπα.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και του κέντρου Μελετών Ιονίου.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!