Η ξεχασιάρα Μελίσσα

Mια Μελισσοκόμος –μέσα στις σκοτούρες της– βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, πουτης μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμογια το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και… δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τούς δείχνει τον προορισμό. Και τότε,η Μελίσσα και ο Γλύκας –με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο, εξάλλου δικό της είναι το όνειρο!– θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

O Αϊνστάιν όντως πρόβλεψε ότι τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνισητων μελισσών θα χαθεί και το ανθρώπινο γένος. Η κοινωνία των μελισσών καθρεφτίζει τη δική μας και μεις μοιάζουμε με τη μικρή Μελίσσα, που θέλει δρόμο για να καταλάβει ότι η δύναμη και το νόημα της ύπαρξής της βρίσκεται μόνο μέσα στο σμήνος της. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στη μοναξιά και τη μεμψιμοιρία και το παιχνίδι η πρώτη επαφή με αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη. Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής.

Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση σε κάθε αδιέξοδο.

ISBN 9789605279882, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Άννα Γαρεφαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σητεία Κρήτης -κι εκεί αγάπησε ιδιαίτερα τις μέλισσες και το μέλι.

Αποφοίτησε από την Αγγλική φιλολογία του ΕΚΠΑ, τη δραματική σχολή ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρά και το Royal Holloway University of London με τον τίτλο Master of Arts in Greek Theatre.

Εργάζεται ως ηθοποιός, σκηνοθέτις, και δασκάλα θεάτρου σε δραματικές σχολές και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία. Έχει μεταφράσει το IMPRO – O Αυτοσχεδιασμός στο Θέατρο του K. Johnstone (Εκδόσεις 8). Έχει πάρει πρώτο βραβείο για τη διασκευή του διηγήματος «Ο Σκέλεθρας» σε σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους από το ΕΚΕΒΙ (48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Αυτό είναι το πρώτο της θεατρικό έργο για παιδιά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!