Ίχνη ζωής

Το Ίχνη ζωής γράφτηκε από τον Δεκέμβριο 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο 2013. Η έκδοσή του παρακινήθηκε από μια βαθιά ανάγκη επικοινωνίας για τα ουσιώδη που επισκιάζονται από τη βαναυσότητα της εποχής. Εικόνες και μνήμες της παιδικής ηλικίας, το εσωτερικό ταξίδι μιας ζωής φορτισμένης από τη θέα και την παρουσία των ανθρώπων και των έργων τους, η Ιστορία, άλλοτε στη μικροκλίμακα του προσωπικού βιώματος κι άλλοτε στην κλίμακα των μεγάλων αλλαγών, τα ίχνη των βημάτων που υπήρξαν σταθερά μα και κάποτε εξηγήσιμα αμφίβολα, αλλά παραμένουν νωπά κι ανθεκτικά στο χρόνο.

Τέσσερις κύκλοι–ενότητες ποιητικών κειμένων συνθέτουν την συλλογή και ξεκινούν με έργα των: Ηώ Αγγελή, Μανώλη Χάρου, Κυριάκου Κατζουράκη και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

ISBN 9789608104563, έκδοση

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ελένη Πορτάλιου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα για να σπουδάσει αρχιτεκτονική.

Σήμερα είναι καθηγήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ. Από την εποχή της δικτατορίας μέχρι σήμερα έχει συνεχή κοινωνική και πολιτική δράση. Αρθρογραφεί συστηματικά και έχει δημοσιεύσει θεωρητικά επιστημονικά κείμενα και έργα σε θέματα πόλης, κοινωνικών κινημάτων και δημοκρατίας.

Το Ίχνη ζωής είναι η πρώτη συνεργασία της Ελένης Πορτάλιου με την Μικρή Άρκτο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!