Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου

Την βάπτισαν Μαρία. Όμως το όνομα της καρδιάς της ήταν άλλο: Μάικα. Μάικα, που στη γλώσσα των Πομάκων σημαίνει «μάνα». Όνομα που η ίδια το επέλεξε, θαρρείς από μια εσωτερική διαίσθηση, χωρίς να γνωρίζει πως, λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος ο έρωτας θα της στερούσε το δικαίωμα να φέρει στον κόσμο δικά της παιδιά, αφήνοντάς την με την κοιλιά άδεια, την ψυχή κενή και μ’ ένα κουκλάκι, πιστό αντίγραφο μωρού, από αυτά που κάποιοι άνθρωποι συλλέγουν και ζουν μαζί τους σαν να είναι αληθινά, στην αγκαλιά της…

Ο Νικήτας Ρενιέρης, ένας άνδρας ωραίος, ισχυρός, που μοιάζει να τα έχει όλα, από ένα τραγικό γύρισμα της ειμαρμένης χάνει σε μια στιγμή τα πάντα: τη νεογέννητη κόρη του, τη νόμιμη σύζυγό του, μα και τη γυναίκα που λάτρεψε όσο καμμία….

Οι άνεμοι της μοίρας θα υφάνουν στον ιστό τους το χθες και το σήμερα των ηρώων και θα τους φέρουν μπροστά στην αποκάλυψη ότι ευτυχία και δυστυχία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ένα μυθιστόρημα τρυφερό και σκληρό, συγκινητικό και αγωνιώδες, με γοητευτικούς ήρωες που αναζητούν αλήθειες οι οποίες οδηγούν σε ανατροπές και σε αποκαλύψεις που πληγώνουν κατάκαρδα και δοκιμάζουν τις αντοχές της ανθρώπινης λογικής.

ISBN 9786185284305, έκδοση 2017

Η Μαρία Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τα Καλάβρυτα.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ιστορία και αρχαιολογία. Διετέλεσε επί είκοσι οκτώ έτη αρχαιολόγος με πλούσια ανασκαφική δραστηριότητα σε αρκετές Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική ερασιτεχνικά και η αγάπη της για τη λογοτεχνία τής έδωσε τη δυνατότητα να αποδώσει ποιητικά, προσωπικά βιώματα, ιδέες και εμπειρίες, που της έδωσε η ζωή και η συναναστροφή της με γνήσιους και αληθινούς ανθρώπους.

Ζητούμενό της η γνωριμία και ταύτιση με τον εαυτό, καθώς και η ισορροπία μέσα από πάλη γεγονότων και καταστάσεων θετικών ή αρνητικών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!