Οικογένεια από αγάπη!

Ένα μεγάλο ποσοστό των δεύτερων γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους συντρόφους των γονιών τους. Αυτή η κατάληξη είναι άραγε αναπόφευκτη; Τι χρειάζεται για να συμβιώσουν αρμονικά τα μέλη μιας ανασυγκροτημένης οικογένειας;

Το σίγουρο είναι ότι η αγάπη από μόνη της δεν φτάνει. Είναι πολύ σημαντικό το νέο ζευγάρι με σύνεση και καθαρή σκέψη να θέσει τα όρια και να προσδιορίσει τη θέση του καθενός στις νέες σύνθετες σχέσεις.

Στο βιβλίο ο γνωστός Γάλλος ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Christophe Fauré, αξιοποιώντας τις μαρτυρίες ανθρώπων που ανήκαν σε ανασυγκροτημένες οικογένειες, παρουσιάζει τα προβλήματα αλλά κυρίως καταθέτει έναν εύστοχο και πρακτικό οδηγό για να αντιμετωπίσει το νέο ζευγάρι με αποτελεσματικό τρόπο τις αναπόφευκτες δυσκολίες που θα παρουσιαστούν.

Στο βιβλίο το ζήτημα προσεγγίζεται από πολλές πλευρές:

– Από την πλευρά της μητέρας ή της μητριάς
– Από την πλευρά του πατέρα ή του πατριού
– Από την πλευρά των παιδιών
– Από την πλευρά των πρώην

Εξετάζονται επίσης:

– Η άσκηση της εξουσίας μέσα στην ανασυγκροτημένη οικογένεια
– Η λειτουργία της συγκατοίκησης

ISBN 9786180300789, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Christophe Fauré είναι γνωστός Γάλλος ψυχολόγος και ψυχαναλυτής, ο οποίος ειδικεύεται στην οικογενειακή συμβουλευτική και ψυχανάλυση (διαζύγιο, νέες μορφές οικογένειας, απώλεια αγαπημένου προσώπου κ.ά.).

Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!