Εικόνες της μεγάλης σου αγάπης

Πρωταγωνίστρια η Ίζα, που γνωρίσαμε στο βιβλίο Βερολίνο, γεια. Παραμονεύει στον κήπο του ψυχιατρείου. Η σιδερένια πύλη ανοίγει. Ένα φορτηγό περνάει. Η κατάλληλη ευκαιρία για απόδραση. Το ταξίδι της δεκατετράχρονης αρχίζει. Το ξυπόλητο κορίτσι στη διαδρομή του συναντά ανθρώπους κάθε είδους. Έναν μαουνιέρη, πιθανότατα ληστή τράπεζας, μια λεσβία οργανωμένη στους οικολόγους, έναν περίεργο παπά – συγγραφέα, ένα κωφάλαλο αγοράκι με το οποίο συνεννοείται άριστα, έναν εργάτη που ξέχασε το όνομα της πρώτης του αγάπης, έναν παλαβό νταλικέρη πριν πέσει πάνω στο απίθανο δίδυμο Τσικ και Μάικ, τους ήρωες στο Βερολίνο, γεια.

Το Εικόνες της μεγάλης σου αγάπης γράφτηκε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, λόγω της προχωρημένης αρρώστιας του συγγραφέα. Ωστόσο ο Χέρνντορφ, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, δούλεψε μέχρι τέλους για την έκδοσή του. Οι παλιοί και νεότεροι φίλοι τού πρόωρα χαμένου Χέρνντορφ ξανασυναντούν τη φρεσκάδα της γραφής του και γίνονται κοινωνοί της αγωνίας, των μελαγχολικών υπαινιγμών και της ειρωνείας του, καθώς προετοιμάζεται ο ίδιος για τη μεγάλη φυγή.

έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Wolfgang Herrndorf (Βόλφγκανγκ Χέρντορφ) γεννήθηκε το 1965 στο Αμβούργο. Σπούδασε καλές τέχνες και εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως σκιτσογράφος στο σατυρικό περιοδικό Titanic. Το 2002 κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημά του με τίτλο In Plüschgewittern. Το 2008 τιμήθηκε με το Γερμανικό Βραβείο Διηγήματος για το βιβλίο τoυ Diesseits des Van-Allen Gürtels. Ακολούθησε τοΒερολίνο, γεια, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε 25 γλώσσες.

Γνωρίζοντας ότι είναι βαριά άρρωστος, τα τελευταία χρόνια μοιραζόταν τις σκέψεις του στο προσωπικό του ιστολόγιο. Στο τελευταίο του σημείωμα έγραφε: «Χιόνι, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος». Έφυγε στα 48 του χρόνια, όρθιος, όπως το αποφάσισε.

Στο ιστολόγιό του η συμβία του γράφει: «Τέλος. Ο Wolfgang Herrndorf αυτοπυροβολήθηκε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 στις 23.15 στην όχθη του καναλιού Χοεντσόλερν».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!