Οικονομική ψυχολογία

Η συνεργασία των Οικονοµικών και της Ψυχολογίας αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πεδία µελέτης της ανθρώπινης συµπεριφοράς. Μας βοηθάει να κατανοήσουµε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τις καθηµερινές επιλογές µας σε σχέση µε την εργασία µας, τα χρήµατά µας, την προσωπική και οικογενειακή ζωή µας, ακόµη και την εκλογική συµπεριφορά µας. Μας διευκολύνει επίσης να διερευνήσουµε τα εξής ερωτήµατα:

– Πότε και γιατί κάνουµε συστηµατικά λάθη και πώς µπορούµε να τα διορθώσουµε;

– Τι ρόλο παίζουν τα συναισθήµατα στον τρόπο που επιλέγουµε;

– Πώς διαµορφώνονται οι επιλογές µας σε σχέση µε τις πεποιθήσεις µας, τις προτιµήσεις µας και την αλληλεπίδραση µε τους άλλους;

Η σειρά Μικρές Εισαγωγές περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

ISBN 9789605696894, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γιούλη Φωκά – Καβαλιεράκη είναι µεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Κοινωνικών Επιστηµών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, την ορθολογικότητα και τη βιοοικονοµία.

Έχει τιµηθεί µε υποτροφίες, έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, έχει δηµοσιεύσει εργασίες της σε διεθνή και ελληνικά επιστηµονικά περιοδικά και έχει συµµετάσχει ως οµιλήτρια σε πολυάριθµα επιστηµονικά συνέδρια και σεµινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!