Είμ’ ένα λάθος

Εφτά θεατρικοί μονόλογοι – Απομεινάρια

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται εφτά θεατρικοί μονόλογοι: Χρειαζόμαστε ήρωες τώρα· Σίμον, ο Γκάνγκστερ της τέχνης· Τα ναρκωτικά με κράτησαν στη ζωή· Ο υπηρέτης της ομορφιάς· Ο αυτοκράτορας της ήττας· Ο βασιλιάς της λογοκλοπής· Είμ’ ένα λάθος και η συλλογή Απομεινάρια, τα κείμενα που έγραψε ο Φαμπρ για την περφόρμανς Όρος Όλυμπος. Για να εξυμνήσουμε το καλτ της τραγωδίας (μια 24ωρη παράσταση).

Πρόκειται για κείμενα εντελώς αντιπροσωπευτικά του Γιαν Φαμπρ που είναι δύσκολο να ενταχθούν σε ένα συγκεκριμένο είδος. Είναι κείμενα που μπορεί σε πρώτη ματιά να φλερτάρουν με την ποίηση, βασίζονται ωστόσο στα τριάντα χρόνια εμπειρίας του καλλιτέχνη στο θέατρο.

ISBN 9789605890414, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιαν Φαμπρ (Jan Fabre) γεννήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου το 1958.

Ως καλλιτέχνης διεκδικεί την ελευθερία να δημιουργεί με όλα τα δυνατά μέσα, όπως οι καλλιτέχνες της Αναγέννησης.Jan Fabre

Έχει παρουσιάσει ένα πλούσιο έργο, το οποίο περιλαμβάνει θεατρικά κείμενα και σκηνοθεσία, χορογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις και βίντεο. Τόσο στο σκηνικό όσο και στο εικαστικό του έργο χρησιμοποιεί αναφορές στα ζώα, ενώ το μακάβριο, το αίμα και οι ακραίες σωματικές καταστάσεις, η βιαιότητα των κινήσεων και το ανατρεπτικό του ύφος, καθιστούν το έργο του πολυεπίπεδο.

Έχει ιδρύσει το Troubleyn, θεατρική εταιρεία με διευρυμένες διεθνείς συνεργασίες. Ο Γιαν Φαμπρ είναι η ψυχή και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του από την ίδρυσή του, το 1986. Toubleyn σημαίνει «μένω πιστός» και εκφράζει την επιθυμία του δημιουργού του να λειτουργεί σε βάθος χρόνου συνεργαζόμενος με ανθρώπους που μοιράζονται κοινά οράματα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!