Είμαι η θάλασσα όποιος θέλει με παίρνει

Υπάρχουν τρία ενδιαφέροντα στη ζωή μου: Ο έρωτας, το βιβλίο και το αλκοόλ. Ο έρωτας συνδυάζεται με την ποίηση, το βιβλίο με το ταξίδι και το αλκοόλ με τη θάλασσα.

Ερωτεύομαι για να τελειοποιήσω το ύφος μου, διαβάζω για να φύγω και πίνω γιατί μου άρεσαν πολύ οι βουτιές. Και τώρα το κάνω συνέχεια…

ISBN 9789603351924, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νότης Γέροντας (1953 – 2007) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 1953. Για ένα μικρό διάστημα έζησε εκεί. Αργότερα η οικογένειά του συνέχισε τη ζωή της στην Αθήνα, όπου ο Νότης τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης και το Γυμνάσιο, στην Λεόντιο Σχολή Πατησίων.

Το 1971 εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, απ’ όπου και παραιτήθηκε το 1974, ένα μήνα πριν ορκισθεί ως μάχιμος του Πολεμικού Ναυτικού. Ακολούθησε αλλαγή πλεύσης στο Εμπορικό Ναυτικό, όπου έκανε υπεραντλατικά ταξίδια για μία 15ετία περίπου.

Αγαπούσε τη λογοτεχνία και λάτρευε την ποίηση. Μικρό παιδί ακόμα έγραψε το πρώτο του ποίημα. Άφησε μεγάλο συγγραφικό έργο, σε ποιήματα και πεζά. Ήταν ψυχή ελεύθερη, ασυμβίβαστη, ερωτική, αγέρωχη και συνάμα ευαίσθητη.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!