Είσαι ο επόμενος

[ Γράφει η Δέσποινα Κιτίδου ]

«Ο Μάικ πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του σε ηλικία 4 ετών και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Κανένας δεν τον αναζήτησε, ενώ έχει μερικές αποσπασματικές αναμνήσεις από τους γονείς του. Σήμερα, ως ενήλικος, ζει τη ζωή που πάντοτε επιθυμούσε. Είναι παντρεμένος με τη γυναίκα της ζωής του και έχει μια οχτάχρονη κόρη .Η εταιρεία του πρόκειται να ολοκληρώσει ένα «πράσινο» πρότζεκτ, έναν οικισμό με οικολογικά σπίτια. Τότε συμβαίνει κάτι που αλλάζει τη ζωή του. Κάτι από το παρελθόν του, κάτι που ο ίδιος δεν θυμάται, επιστρέφει για να προκαλέσει τρόμο στην οικογένειά του. Μαζί με τον Σεπ -έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο, αλλά και μοναδικό του φίλο- θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει την οικογένειά του από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την τρομακτική απειλή: Είσαι ο επόμενος…»

Είχα καιρό να κρατήσω στα χέρια μου ένα δυνατό αστυνομικό βιβλίο, όπως το Είσαι ο επόμενος. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν θα πω ότι διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά ότι το… παρακολούθησα. Σαν μια ταινία που δεν σε αφήνει να κάνεις βήμα απ’ τον καναπέ…

Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα πρωί, σε μια βόλτα με το αμάξι μαζί με τον μπαμπά του, ο Μάικ εγκαταλείπεται εντελώς ξαφνικά και χωρίς λόγο. Θα μεταφερθεί σε ορφανοτροφείο, όπου θα ζήσει και θα γνωρίσει τον Σεπ. Με τα χρόνια, θα κάνει την δική του οικογένεια και θα έχει μια πολύ καλή δουλειά. Ζώντας πάντα σε ανασφάλεια, καθώς ποτέ του δεν έμαθε τον λόγο για τον οποίο οι γονείς του τον εγκατέλειψαν, θα δώσει τον δικό του αγώνα για να μάθει την αλήθεια. Σε μία μέρα, όλα θα αλλάξουν και ο Μάικ θα έρθει αντιμέτωπος με όλους τους φόβους του.

Μου άρεσαν αρκετά οι χαρακτήρες της ιστορείας. Ο καθένας είχε τον δικό του, ξεχωριστό ρόλο. Ειδικά ο Μάικ και ο Σεπ, ο δυναμισμός και το μεταξύ τους δέσιμο των οποίων συγκλονίζει.

Το βιβλίο διαθέτει μυστήριο, αγωνία, δράση, διαφθορά, συνωμοσίες, μπόλικο κυνηγητό και γενικά όσα πρέπει να έχει ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα. Γρήγοροι ρυθμοί και ανατροπές σε αιφνιδιάζουν. Ο αναγνώστης θα νιώσει πολλά συναισθήματα, βλέποντας το δέσιμο της οικογένειας.

Ο συγγραφέας καταφέρνει να χειριστεί την πλοκή με άριστο τρόπο και να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Τα flashback στην αρχή του βιβλίου δεν κουράζουν καθόλου -αντίθετα, νομίζεις ότι θα καταλάβεις ποιοι είναι οι ένοχοι και για ποιους λόγους γίνονται όλα αυτά, αλλά η συνέχει της ιστορίας θα διαψεύσει παταγωδώς τις προβλέψεις σου!

Για μένα είναι ένα πρώτης τάξεως αστυνομικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβαστεί απ’ τους φαν του είδους -και όχι μόνο. Ετοιμαστείτε για μια κούρσα δίχως φρένα…

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!