Ιστορία και σοφία από 17 καλούς βασιλιάδες

Tο βιβλίο αυτό είναι ένα εγχειρίδιο ιστορίας που µπορεί να σας κάνει να αναζητήσετε ιστορικές γνώσεις και νόηµα µέσα από τη ζωή µερικών καλών βασιλιάδων. Πράγµατι, οι βασιλιάδες δεν έχουν καλή φήµη: αν και µερικοί απολαµβάνουν τον σεβασµό των πολιτών, στην εποχή µας θεωρούνται αναχρονισµός· ζουν µόνο στα παιδικά παραµύθια και στα εικονογραφηµένα περιοδικά κουτσοµπολιού. Όπως έλεγε ο βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ, σύντοµα θα αποµείνουν µόνο πέντε βασιλιάδες στον κόσµο: Ο βασιλιάς της Αγγλίας, ο ρήγας κούπα, ο ρήγας σπαθί, ο ρήγας καρό και ο ρήγας µπαστούνι.

Αλλά ανάµεσα στους εστεµµένους – ζωντανούς και νεκρούς– υπάρχουν µερικοί έξυπνοι και γοητευτικοί, όπως υπάρχουν κουτοί, άσχηµοι και ασθενικοί, θύµατα ίσως των βασιλικών αιµοµιξιών. Υπάρχει και η ολιγοµελής κατηγορία των φιλοσόφων βασιλιάδων ή των σχεδόν φιλοσόφων -µια σπάνια ποικιλία ηγεµόνων που, σύµφωνα µε τον Πλάτωνα, θα ήταν οι ιδανικοί ηγέτες της ουτοπικής Πολιτείας.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρείτε κάµποση ιστορία και λίγη σοφία από βασιλιάδες, βασίλισσες, αυτοκράτορες, αυτοκράτειρες και σουλτάνους- ο καθένας έχει, θα λέγαµε, µια ειδικότητα στη σοφία: άλλος ασχολείται περισσότερο µε τη δικαιοσύνη, άλλος µε την αγάπη, άλλος µε την ταπεινότητα, άλλος µε όλα µαζί και ταυτοχρόνως.

Μελετώντας τη ζωή και το έργο µερικών αγαθών βασιλιάδων, ανοίγουµε ένα παράθυρο µε θέα την ιστορία και βλέπουµε τον κόσµο µε τα µάτια τους.

ISBN 9789601664477, έκδοση 2015

Μαξ Έξελµαν

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!