Οι ιστορίες ενός Μαυριτανού

«Τα πάντα είχαν χαθεί. Όμως, μια φωνή μέσα μου έλεγε όχι -όχι τα πάντα. Εξακολουθούσα να έχω κάτι. Την ιστορία μου.

Ταξίδεψα στη Χώρα των Ινδιάνων και υπήρξα μάρτυρας σε πολλά πράγματα που οι σύντροφοί μου προτίμησαν να τα ανασκευάσουν, ωραιοποιήσουν ή αποσιωπήσουν. Αυτά που είχαν αλλάξει, διαστρεβλώσει ή αφήσει εκτός αφήγησης ήταν η καρδιά της ιστορίας μας, το κομμάτι εκείνο που δεν μπορούσε να εξηγηθεί, μπορούσε όμως να ειπωθεί. Εγώ θα μπορούσα να το πω. Θα μπορούσα να επανορθώσω όλα όσα είχαν ειπωθεί λάθος.

Έτσι, άρχισα να γράφω τη δική μου αφήγηση. Για κάθε ψέμα που είχα ακούσει να λέγεται για την αυτοκρατορική αποστολή που μ’ έφερε στα πέρατα του κόσμου, εγώ θα έλεγα την αλήθεια…»

Στο πολυβραβευμένο Οι ιστορίες ενός Μαυριτανού η Λέιλα Λάλαμι μας αφηγείται τις φανταστικές αναμνήσεις του πρώτου μαύρου εξερευνητή της Αμερικής: Ενός μαροκινού σκλάβου, του οποίου η μαρτυρία δεν καταγράφηκε ποτέ. Στα επιδέξια χέρια της συγγραφέως οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες του άσημου ταξιδιώτη μάς δείχνουν πώς οι ιστορίες μπορούν να γίνουν Ιστορία και πώς η προφορική παράδοση των αφανών δίνει μαθήματα ζωής, επιβίωσης και ελευθερίας.

ISBN 9789605212544, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λέιλα Λάλαμι (Laila Lalami) γεννήθηκε το 1968 στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Μετά τις σπουδές της στο Μαρόκο, συνέχισε στο Λονδίνο παίρνοντας πτυχίο MA και το 1992 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου και πήρε δίπλωμα ( PhD ) στη Γλωσσολογία.Laila Lalami

Το 1996 ξεκίνησε την καριέρα της ως συγγραφέας, δοκιμιογράφος και αρθρογράφος. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά, όπως στα : New York Times, Los Angeles Times, Washington Post κ.ά. Έργα της είναι τα Hope and other Dangerous Pursuits ( 2005 ), Secret Son ( 2009 ), Οι ιστορίες ενός Μαυριτανού ( The Moor’s Account ) ( 2014 ) και έχουν βραβευτεί επανειλημμένως.

Σήμερα διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο US Riverside της Καλιφόρνιας.

Στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!