Καλλιστώ και Ιμπραχήμ

[ γράφει η Όλγα Μοσκοφίδου ]

Ένα βιβλίο που απρόσμενα κέρδισε το ενδιαφέρον μου ήταν το Καλλιστώ και Ιμπραχήμ του Όμηρου Μαυρίδη. Δεν γνώριζα καν τον συγγραφέα ή το συγκεκριμένο βιβλίο, κι όμως με κέρδισε με την απλή γραφή του και τα ουσιαστικά μηνύματα που περνάει.

Αφορά στην αληθινή ιστορία δύο νέων που μεγάλωσαν στην Γερμανία , ελληνικής και τουρκικής καταγωγής αντίστοιχα, και ένωσαν τις ζωές τους, σε πείσμα της έντονης αντίδρασης κάποιων μελών της οικογενείας του Ιμπραχήμ και της κοινωνίας όπου ζούσαν. Μια ιστορία αγάπης παραμυθένια, που ξεπερνά καταγωγή, προκαταλήψεις, θρήσκευμα και ό,τι μπορεί εξ αρχής να φαίνεται ότι χωρίζει δυο νέους ανθρώπους διαφορετικών (για να μην π εχθρικών) εθνικοτήτων, που με την αγάπη τους, την παιδεία τους και την σωστή κρίση τους, προσπερνούν όποια αντίδραση ή αμφιβολία για την απόφασή τους, στον κύκλο τους και το περιβάλλον τους.

Κι αργότερα, όταν πια μεγαλώνει η οικογένειά τους , με την γέννηση του παιδιού τους, και προκύπτουν θέματα διαπαιδαγώγησης και επιλογής θρησκεύματος, και πάλι με πολύ αγάπη και ορθολογική αντιμετώπιση λύνουν τα θέματά τους, χωρίς εντάσεις και προβληματισμούς…

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!