Η καρδιά των πραγμάτων

Μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα μιας βρετανικής αποικίας, κάπου στις δυτικές ακτές της Αφρικής, μέσα στην αβεβαιότητα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα στο νοσηρό κλίμα της κοινωνικής μικροπρέπειας, ο αστυνόμος Χένρι Σκόμπι πασχίζει να διατηρήσει την ηθική του ακεραιότητα.

Ο οίκτος και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Λουίζ, τη σύζυγό του, τον υποχρεώνουν να παραβεί τις αρχές του και να εμπλακεί σε επιλήψιμες δοσοληψίες με τον αινιγματικό Σύριο επιχειρηματία Γιουσέφ. Αλλά είναι ο έρωτάς του για μια νέα γυναίκα, την Έλεν, που θα κάνει τον πιστό καθολικό Σκόμπι να υποκύψει στην αμαρτία. Η ηθική του θα τεθεί σε δοκιμασία και, σχεδόν μοιραία, θα οδηγηθεί στη μεγάλη, την τελική αντιπαράθεση με τον ίδιο τον Θεό.

Λίγοι συγγραφείς καταφέρνουν να αναλύσουν με τόση ενάργεια και ταυτόχρονα με τέτοια πυκνότητα ζητήματα όπως η αγάπη, ο οίκτος, η προδοσία, η ενοχή, που βρίσκονται στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Greene, ο Σκόμπι ενσαρκώνει εκείνη τη θεμελιώδη αντίφαση του πώς «ο οίκτος μπορεί να αποτελεί έκφραση μιας σχεδόν τερατώδους αλαζονείας».

ISBN 9789604355488, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αγγλικής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1904. Σπούδασε στην Οξφόρδη και στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία.Graham Greene

Το πρώτο του έργο του ο Γκράχαμ Γκρην (Graham Greene) το έγραψε το 1929, σε ηλικία 25 ετών, με τίτλο O εσώτερος άνθρωπος. Το Όριαν Εξπρές, όμως, που έγραψε τρία χρόνια αργότερα, ήταν αυτό που γνώρισε τεράστια επιτυχία και του πρόσφερε την αναγνώριση.

Ακολούθησαν τα έργα : Πεδίο μάχης, Η Αγγλία με έκανε, Ένα όπλο για πούλημα, Ο βράχος του Μπράιτον, Η δύναμη και η δόξα, Η καρδιά του ζητήματος και Το τέλος μιας σχέσης.

Κατά την διάρκεια της συγγραφικής του καριέρας έγραψε και πολλά κατασκοπευτικά μυθιστορήματα. Κυριότερα είναι: Εμπιστευτικός πράκτορας, Το υπουργείο του φόβου, Ο τρίτος άνθρωπος.

Άλλα έργα του: Ο χαμένος τα παίρνει όλα, Ο άνθρωπος μας στην Αβάνα, Ο επίτιμος πρόξενος, Ο ήσυχος Αμερικανός, Ο ανθρώπινος παράγοντας, Μονσινιόρ Κιχώτης, κ.ά.

Πολλά από τα έργα του διασκευάστηκαν στη συνέχεια για τον κινηματογράφο και έγιναν επιτυχημένες ταινίες.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!