Το καρναβάλι του τρόμου

Ο Γιαν Φάμπελ, διευθυντής της Αστυνομίας του Αμβούργου, νόμιζε ότι είχε κλείσει τους λογαριασμούς του με το θάνατο. Όμω,ς ενώ ετοιμάζεται ν’ ακολουθήσει μια νέα καριέρα έξω από την Αστυνομία, ένας ντετέκτιβ από την Κολονία ζητάει τη βοήθειά του για να εντοπίσουν έναν τρομακτικό κατά συρροή δολοφόνο, που τα τελευταία τρία χρόνια χτυπάει πάντα κατά την έναρξη του φημισμένου Καρναβαλιού της πόλης.

Η Μαρία Κλέε, η βοηθός του Φάμπελ, είναι στα πρόθυρα ψυχικής κατάρρευσης και έχει πάρει πολύμηνη αναρρωτική άδεια. Χωρίς να το ξέρει κανείς, η Μαρία πηγαίνει επίσης στην Κολονία καταδιώκοντας έναν τελείως διαφορετικό, ακόμα πιο επικίνδυνο, εγκληματία με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο Τάρας Μπουσλιένκο, διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, έχει συστήσει μια επίλεκτη ομάδα για να εκτελέσει μια άκρως μυστική αποστολή στην Κολονία. Στόχος τους, να βάλουν τέλος στην ηγεμονία ενός εξόριστου Ουκρανού γκάνγκστερ, διαβόητου για την αγριότητά του. Κι έχουν εντολή να μην αφήσουν τίποτα και κανέναν να μπει εμπόδιο στο δρόμο τους.

Όλων οι δρόμοι καταλήγουν στην Κολονία τις μέρες του Καρναβαλιού, όπου παραδοσιακά ο κόσμος έρχεται τα πάνω κάτω και επικρατεί το χάος. Και κάθε ένας κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο πίσω από μια μάσκα. Ο Φάμπελ θα βρεθεί στο κέντρο ενός σύμπαντος όπου κυριαρχεί η προδοσία και η εκδίκηση, η βία και ο θάνατος. Και γι’ άλλη μια φορά θα έρθει αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο εχθρό του: Τον αληθινό Βασιλιά του Καρναβαλιού.

ISBN 9789604509713, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κρεγκ Ράσελ (Craig Russell) γεννήθηκε το 1956, στο Φάιφ της Σκοτίας.

Υπηρέτησε στην Αστυνομία και στη συνέχεια εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης ως κειμενογράφος και διευθυντής δημιουργικού.

Είναι γνώστης της γερμανικής γλώσσας και έχει ασχοληθεί σε βάθος με την ιστορία και την κοινωνική δομή της μεταπολεμικής Γερμανίας. Με τη συγγραφή ασχολείται τα τελευταία δεκατρία χρόνια.

Το 2007 η αστυνομία και ο υπουργός Εσωτερικών τής κυβέρνησης του Αμβούργου τού απένειμαν τον Αστυνομικό Αστέρα -μια ιδιαίτερα υψηλή τιμητική διάκριση. Ήταν επίσης ανάμεσα στους φιναλίστ για το Duncan Lawrie Dagger της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου -το σπουδαιότερο βραβείο τού είδους στον κόσμο, καθώς επίσης και για το SNCF Prix Polar στην Γαλλία. Το 2008 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Dagger in the Library της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου.

Ο Κρεγκ Ράσελ ζει στο Πέρθσάιρ της Σκοτίας με την σύζυγο και τα δύο παιδιά του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!