Κασετίνα

Με αφετηρία το πρωτοπρόσωπο ερωτικό βίωμα, το Κασετίνα, ποιητικός κύκλος που συνδυάζει στίχο και πρόζα εναλλάξ, επικεντρώνεται σε μια περισσότερο καθολική αγωνία: Μπορεί να στεριώσει και να ανθίσει η εσωτερική ζωή σε μια διαρκώς ευμετάβλητη και αντίξοη εξωτερική πραγματικότητα;

Την πρωτοκαθεδρία διατηρεί το φαντασιακό. Το όνειρο, το παράδοξο, η αφανής μα τελικά αποκαλυπτική λεπτομέρεια των πραγμάτων, οι ετυμολογικοί συνειρμοί -εργαλεία βάσης μιας κρίσιμης χειροτεχνίας στην ύστατη απόπειρα της γραφής να αναδείξει την ποιητική ως τη μόνη εφικτή ανάγνωση του κόσμου.

ISBN 9789609985079, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σωτήρης Σελαβής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Είναι απόφοιτος της σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γνωρίζει γερμανικά, ιταλικά και αγγλικά.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό «Ποίηση» (τεύχη 15, 19, 23 & 25), ενώ τον Οκτώβριο του 2003 εκδόθηκε η πρώτη του αυτοτελής ποιητική συλλογή («Bleuballet» εκδ. Νεφέλη) και το 2006 η δεύτερη («Μην αγαπάς, κοιμήσου», εκδ. Νεφέλη).

Ποίημά του απέσπασε το 2004 την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών σε προγράμματα των British Council και Klandestini.

Ασχολείται παράλληλα με τη ζωγραφική και κατά καιρούς έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε εργαστήρια ζωγραφικής και ατελιέ.

Το 2011 δημιούργησε τις εκδόσεις Περισπωμένη (www.perispomeni.gr).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!