Κάτω από το δέρμα

Μια ψυχαναλυτική ματιά της τροποποίησης του σώματος

To Κάτω από το δέρμα φωτίζει ψυχαναλυτικά τα κίνητρα που κάνουν τους ανθρώπους να τρυπούν το σώμα τους, να κάνουν τατουάζ, αισθητικές επεμβάσεις ή να το μεταβάλλουν με άλλους τρόπους, ανεξάρτητα αν οι διαδικασίες αυτές προκαλούν πόνο.

Η Alessadra Lemma αντλεί στοιχεία από την προσωπική της κλινική εργασία, από την κλινική έρευνα, από τον κινηματογράφο, την λογοτεχνία και την τέχνη, για να υποστηρίξει ότι τα κίνητρα για εκτεταμένες τροποποιήσεις της επιφάνειας του σώματος και η υπερβολική ενασχόληση με την εμφάνιση του, προέρχονται από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου − κάτω από το δέρμα.

Το βιβλίο μελετά λεπτομερώς τις προκλήσεις που δεχόμαστε από την ενσώματη φύση μας, εξερευνώντας τις ασυνείδητες φαντασιώσεις που γεννούν την ανάγκη παρεμβάσεων.

Το γεγονός αυτό το καθιστά απαραίτητο εγχειρίδιο για όλους τους κλινικούς – ψυχοθεραπευτές, συμβούλους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους – οι οποίοι εργάζονται με ανθρώπους που τους απασχολεί υπερβολικά η εμφάνισή τους και τροποποιούν το σώμα τους.

ISBN 9789605279370, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Alessadra Lemma είναι ψυχαναλύτρια, κλινική και συμβουλευτική ψυχολόγος.

Είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, τακτικό μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών, και Associate Fellow της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Είναι η γενική επικεφαλής ψυχολογίας στο Tavistock and Portman NHS Foundation Trust και επίτιμος καθηγήτρια Ψυχολογικών Θεραπειών στην Σχολή των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.

Είναι συγγραφέας ενός πλήθους κειμένων για την ψυχοθεραπεία και την ψυχανάλυση.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!