Κάτω από τη σκιά της χρυσόσκονης

Η Α. Πολάτου – Βαγγελάτου επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα που πραγματεύεται την ιστορία μιας ακόμη γυναίκας, δυναμικής και πολύπαθης.

Η συγγραφέας, επηρεασμένη από τα πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα, τοποθετεί τον μύθο της στη σύγχρονη πραγματικότητα όπου η ηρωίδα, η νεαρή Μέλπω, μία γυναίκα μόνη, παλεύει να επιβιώσει μέσα στην κρίση, μία κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά και αξιακή. Πρόκειται για μία γυναίκα μορφωμένη που αποζητά ασφάλεια και θαλπωρή, αλλά κυνηγημένη από την ίδια της τη σκιά δεν καταφέρνει ποτέ να τις βρει. Η απώλεια, ο διχασμός και η εσωτερική μοναξιά είναι οι μόνιμοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της από την αστάθεια στη σταθερότητα και πάλι πίσω…

Άραγε, κάτω από τη σκιά της χρυσόσκονης θα βρει τη λύτρωση που αναζητά;

ISBN 9789606628801, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Α. Πολάτου – Βαγγελάτου είναι Κεφαλονίτισσα ζωγράφος, συγγραφέας. Ζει και εργάζεται στο νησί συνεχώς τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Έχει ιδρύσει την γκαλερί «Πολύμνια» στο Αργοστόλι και εκεί διδάσκει σχέδιο στους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων στην Αρχιτεκτονική και στις Τεχνικές Σχολές. Εκεί παρουσιάζει και στο κοινό τη ζωγραφική δουλειά της κατά τους θερινούς μήνες.

Στη λογοτεχνία εμφανίζεται το 2007 με την έκδοση του πρώτου μυθιστορήματός της Μάτια μου γλυκά, φως μου εσύ. Το 2009 εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο Μόλις σκότωσα τη σκιά μου. Το 2011 το τρίτο, με τίτλο Αυτός ο μπόγος είναι γεμάτος με όνειρα, ενώ το 2013 το τέταρτο, Τα ανώνυμα γράμματα έγιναν κατακόκκινα.

Η μάθηση, η αγωγή και η πειθαρχία για την επίτευξη των στόχων της, τόσο στη ζωγραφική όσο και στον αθλητισμό (μαραθωνοδρόμος) υπήρξαν αναγκαία. Το τυχαίο, το επίπλαστο και η σύμπτωση δεν υπήρξαν παράγοντες σημαντικοί για την ολοκλήρωση του σκοπού της. Εκείνο που ενστερνίστηκε από τη νεαρή ηλικία, ήταν η προσπάθεια με πολλή δουλειά. Εάν η επιτυχία έχει εν μέρει επέλθει, αυτό μέλλει να κριθεί, και κρίνεται, από το φιλότεχνο και το αναγνωστικό κοινό.

Με τη συγγραφή και του τέταρτου μυθιστορήματός της, κλείνει μια παρένθεση στις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, που ολοκληρώθηκε από το 1990 έως το 2000. Τη δεκαετία αυτή την αφιέρωσε εκπληρώνοντας μιαν αγάπη που είχε πάντα στο γραπτό λόγο, διακόπτοντας τις πολλές εμφανίσεις της με εκθέσεις στη ζωγραφική.

Η συγγραφέας δεν ξέρει αν θα υπάρχει και στο μέλλον μια τέτοια συνέχεια, γιατί τις σκέψεις της τις αποτυπώνει καθημερινά στο χαρτί, όταν δεν μπορεί ή οι ζωγραφικές παραστάσεις της δεν μπορούν να δείξουν τις πληγές των αδυνάτων. Στη ζωγραφική απεικόνιση, η εξήγηση και ο προβληματισμός είναι θέμα κυρίως του θεατή και λιγότερο του δημιουργού.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!