Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά

Μήπως θεωρείς το βιβλίο κάτι βαρετό και ξεπερασμένο; Θέλεις να γνωρίσεις ένα βιβλίο που έχει γραφτεί στη γλώσσα της εποχής; Στην εποχή του internet δημιουργούνται οι συνθήκες για ένα “Νέου Τύπου” multitasking μυθιστόρημα.

Το μυθιστόρημα Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά του Γιώργου Περισανίδη είναι ένα βιβλίο τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι μέχρι στιγμής έχουμε συνηθίσει. Με συνεχόμενες “παρεμβολές” από τραγούδια, ταινίες και άλλα βιβλία, το μυθιστόρημα προσεγγίζει την αισθητική του multitasking!

Όμως και ο τρόπος γραφής μεταβάλλεται συνεχώς, από τον κλασσικό μυθιστορηματικό σε δοκιμιακό, στη συνέχεια μετατρέπεται σε ιστοσελίδα, σε περιοδικό, παρεμβάλλεται ο ίδιος ο συγγραφέας και ακούμε τις σκέψεις του, χωρίς όλο να αυτό να είναι εις βάρος της ροής. Η γραφή είναι περισσότερο αφαιρετική. Δεν περιγράφονται τοπία, ο καιρός ή τα συναισθήματα των ηρώων. Επίσης, το λεξιλόγιο και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται είναι όσο πιο απλές γίνονται, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής εύκολης ανάγνωσης από όλους.

Το μυθιστόρημα παραμένει όμως πάντα και μια ερωτική ιστορία, που περιγράφει μια διαδρομή από τον έρωτα στην άδολη αγάπη:

“…Αγάπα την, αγάπα την, αγάπα την! Αν σε προτιμά, αγάπα την. Αν σε πληγώνει, αγάπα την. Αν σου κάνει την καρδιά κομμάτια – και καθώς μεγαλώνει και είναι πιο δυνατή, ο πόνος θα είναι πιο βαθύς – αγάπα την, αγάπα την, αγάπα την! …”

Το μυθιστόρημα του Γιώργου Περισανίδη είναι και ένα οδοιπορικό στα μπουζουξίδικα της Ελλάδας. Το βιβλίο περιγράφει έναν έρωτα ανάμεσα σε δύο φαινομενικά αταίριαστους ανθρώπους και παρακολουθεί μέσα σε μια διάρκεια σχεδόν 10 χρόνων την πορεία της ζωής τους και πώς το τέλος του έρωτα μπορεί να είναι το ξεκίνημα μιας άδολης αγάπης.

Παράλληλα με την ερωτική αφήγηση, ξεδιπλώνεται μεγάλο μέρος της ιστορίας των νυχτερινών μαγαζιών και ανθρώπων που την σημάδεψαν με τον δικό τους τρόπο.

Αφηγήσεις και Αστικοί Μύθοι για τον Ωνάση, τον Κουγιουμτζή, τον Χιώτη, αλλά και η ιστορία των μπουζουκιών από το σπάσιμο των πιάτων ως σήμερα είναι μόνο μερικές από τις ιστορίες που εκτυλίσσονται παράλληλα με την ερωτική ιστορία.

Ο συγγραφέας προσπαθεί να κρατήσει μια αντικειμενική ματιά ανθρώπου που, μέσα από τον έρωτα που έζησε, αγάπησε και αυτούς τους χώρους, χωρίς κριτική διάθεση αλλά και χωρίς πρόθεση να τους ωραιοποιήσει.

“…Γιατί νομίζεις λένε ότι “οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο”; Γιατί “αν μπορεί να υπάρξει άδολη αγάπη, είναι αυτή που θα συναντήσεις στο τέλος του έρωτα. Αν μπορέσουμε να τον μεταβάλλουμε σε αγάπη, έχει εκπληρώσει την αποστολή του!…”

ISBN 9789606070648, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγινε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο.Γιώργος Περισανίδης

Το 2000, εποχή που κατά κάποιον τρόπο ξεκίνησαν να αναγνωρίζονται πιο δυναμικά οι δυνατότητες του διαδικτύου στην Ελλάδα, τον βρήκε έτοιμο και ξεκίνησε να εργάζεται παρέχοντας Υπηρεσίες Internet. Η ενασχόλη αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα κυρίως με την κατασκευή ιστοσελίδων και την αξιοποίηση των social media.

Η εξιδεικευμένη γνώση του πάνω στις λειτουργίες των social media, του έδωσε την δυνατότητα να μπορεί να ασχοληθεί με την προώθηση Καλλιτεχνών και Υπηρεσιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, youtube, twitter κ.λπ.).

Με το μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο είχε μια “ερωτική”σχέση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και κρατάει ως σήμερα.

Το Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι το πρώτο του μυθιστόρημα που συνδυάζει την επαγγελματική του ιδιότητα με την μεγάλη του αγάπη…

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!