Κιάντι και κόκα κόλα

Για τον Ρομέο Ταρκινίνι, αυτό το ταξίδι στη Βοστόνη, ήταν πρωτίστως πατρικό καθήκον, μια και ο σκοπός του ήταν να επαναφέρει στη γενέτειρα και στους οικογενειακούς κόλπους τη «νομίμως απαχθείσα» πρωτότοκη κόρη του, Τζουλιέτα, και τον γαμπρό του Οράτιο Α. Ουίλλιαμ Λήκοκ που, επίορκος, επιμένει να παραμένει σ’ αυτή τη χώρα των αγρίων.

Φυσικά, απολαμβάνει μια έξοχη οικογενειακή τραγωδία που σκοπός της είναι να τονίσει τους άρρηκτους δεσμούς των μελών της και περνάει μια δοκιμασία άνευ προηγουμένου με τους φανταστικούς φόβους του σχετικά με μια υποθετική αεροπορική τραγωδία που θα άφηνε ενδεχομένως χήρα τη σινιόρα Ταρκινίνι και ορφανά τα νεαρά βλαστάρια τους.

Όμως, η ιλαρή αυτή τραγωδία θα βρει το αποκορύφωμά της τη στιγμή που ο ήρωάς μας, φτάνοντας στον προορισμό του, θα εξακολουθήσει να φέρεται σαν γνήσιος Βερονέζος, σοκάροντας τους πουριτανούς συμπεθέρους του και τον περίγυρό τους, ως τη στιγμή που συμπτωματικά θα βρεθεί μπροστά σε ένα πτώμα που, παρά τη νεκρική ακαμψία του, θα του αποκαλύψει τα μυστικά του, προς μεγάλη φρίκη των παρευρισκομένων ειδικών.

Φυσικά, θα αδράξει την ευκαιρία να επαναλάβει τη γνωστή θεωρία του, πως κάθε έγκλημα προϋποθέτει μια ερωτική ιστορία.

ISBN 9789605171506, έκδοση 2001

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Δημοσιογράφος, συγγραφέας, αλλά και γευσιγνώστης, ο Σαρλ Εσμπραγιά (Charles Exbrayat) καταφέρνει στα πολυάριθμα μυθιστορήματά του να δημιουργήσει ήρωες, όπως η αμίμητη Σκωτσέζα Ιμογένη Μακ Κάθερυ και ο απαράμιλλος μεσόκοπος και πάντα ερωτευμένος Βερονέζος ντετέκτιβ Ρομέο Ταρκινίνι ,που εξάπτουν το αστυνομικό δαιμόνιο, αλλά και την ανάγκη μας για ξεκαρδιστικό χιούμορ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!