Κινηματογραφικά σχόλια

Τα κείμενα του παρόντος τόμου, γραμμένα από τον Παναγιώτη Καρώνη για 127 ταινίες από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή του τελευταίου μισού αιώνα, δεν είναι παρά σκέψεις που υφάνθηκαν πάνω στα νήματα της κάθε ταινίας. Σκέψεις σαν κι αυτές που κάποτε προκαλούσαν ατελείωτες συζητήσεις και κρατούσαν ξάγρυπνες τις σινεφίλ παρέες για νύχτες ολόκληρες.

Τούτα τα κείμενα σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθούν ως κριτικές, αλλά ως σχόλια –κινηματογραφικά και όχι μόνο– μια και φέρουν την υπογραφή ενός μη ειδικού, με την έννοια του μη φέροντος καμία περγαμηνή. Αυτό που απασχολεί τον συγγραφέα τους κάθε φορά είναι η θεματική της ταινίας και οι προεκτάσεις της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η θεματική αυτή άγγιζε προβλήματα σύγχρονα, μα και πολυσυζητημένα παλαιότερα. Ένα μέρος των κειμένων έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και ένα άλλο –μικρότερο– σε διάφορα έντυπα.

ISBN 9789609772556, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεστάνη της αρχαίας Μαντίνειας, στην Αρκαδία. Ζει και ζωγραφίζει και γράφει μεταξύ της Νεστάνης και της πόλης των Πατρών.

Από τις εκδόσεις Το δόντι κυκλοφορούν τρεις ακόμα δικές του μελέτες, καθώς και πέντε βιβλία με δικά του ζωγραφικά σχόλια.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!