Κλεόπα, η πριγκιπέσσα του Μυστρά

Μέσα από την αφήγηση της ζωής μιας χαρισματικής γυναίκας που διέπρεψε στη χρυσή εποχή του Μυστρά, της Κλεόπας Παλαιολογίνας Μαλατέστα, αναδύεται η ιστορία μιας ολόκληρης εποχής που προηγήθηκε του κοσμοϊστορικού γεγονότος της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Με τη μυθιστορηματική αυτή βιογραφία της Κλεόπας –ιδωμένη από πολλές οπτικές γωνίες, ανάλογα με τη θέση του εκάστοτε αυτόπτη μάρτυρα που εξιστορεί την εμπειρία που είχε μαζί της– ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει ανάγλυφη την ιστορία του Μοριά κατά την εποχή της ανάδειξής του σε διεθνές κέντρο πολιτισμού και πολιτικής, στη διάρκεια της πρώτης πεντηκονταετίας του 15ου αιώνα.

ISBN 9786185284183, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Λεονάρδος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά κατάγεται από την Άνδρο των Κυκλάδων.

Πρωτοδημοσίευσε διηγήματα το 1953 στις ημερήσιες εφημερίδες της Αλεξάνδρειας Ταχυδρόμος και Ανατολή. Σπούδασε φυσικομαθηματικός, αλλά έγινε δημοσιογράφος. Εργάστηκε στο δελτίο εξωτερικών ειδήσεων και αργότερα ως πολιτικός συντάΓιώργος Λεονάρδοςκτης στις εφημερίδες ΚαθημερινήΝαυτεμπορικήΑπογευματινήΕλευθεροτυπίαΜεσημβρινήΈθνος και Ελεύθερος Τύπος, καθώς και ως αρθρογράφος στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος. Υπήρξε ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Βελιγράδι (1964-1967) και αργότερα, το 1976, στη Νέα Υόρκη, όπου διατέλεσε διευθυντής της ημερήσιας εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ.

Παρουσιαστής ειδήσεων στην ΕΡΤ και στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ανέλαβε δημοσιογραφικές αποστολές στον Πόλεμο του Βιετνάμ, στον ιρανοϊρακινό πόλεμο, στον Πόλεμο του Περσικού και σε άλλες συρράξεις, καθώς επίσης σε διεθνείς διασκέψεις.

Για τα ιστορικά μυθιστορήματά του Μάρα, η Χριστιανή Σουλτάνα και Η Ωραία Κοιμωμένη του Μυστρά βραβεύτηκε με το Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος το 2000 και το 2005 αντιστοίχως από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων. Επίσης, το 2006 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση για την προσφορά του στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, ενώ το 2008 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το έργο του Ο Τελευταίος Παλαιολόγος. Τρία από τα ιστορικά μυθιστορήματά του έχουν εκδοθεί και σε άλλες χώρες. Το Μπαρμπαρόσα ο Πειρατής στην Αγγλία, την Τουρκία και την Ιταλία. Το ΜάραΗ Χριστιανή Σουλτάνα στην Τουρκία και τη Σερβία. Το Μαρία η Μαγδαληνή στην Τουρκία.

Από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορούν, επίσης, τα έργα του: Το Σπίτι πάνω από τις ΚατακόμβεςΕύαΟι Εραστές της ΓηςΟι Πόλοι του ΜαγνήτηΤο Τραγούδι της Ψυχής, το δοκίμιο Η Δομή του Μυθιστορήματος, το ναυτικό μυθιστόρημα Μαγγελάνος – Τρεις Έλληνες στο Τέλος του Κόσμου και η τετραλογία για την παλαιολόγεια εποχή, με τα ιστορικά μυθιστορήματα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος – Ο ΕλευθερωτήςΟι ΠαλαιολόγοιΟ Τελευταίος Παλαιολόγος και Σοφία Παλαιολογίνα – Από το Βυζάντιο στη Ρωσία.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!