Κόκκινες πολιτείες

Τον Ιούλιο, αρχές δεκαετίας του ’60 ο Παναής ο Στάλος, ακτήμονας, μικροκαλλιεργητής ντομάτας, στο μικρό κτήμα του με ενοίκιο, βλέποντας τις νέες οικονομικές συνθήκες ν’ αλλάζουν τη ζωή του και της οικογένειάς του με εκείνους τους αθέατους νόμους της αγοράς των ισχυρών, αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Γύρω τους αλλάζουν όλα -από τους λογοτεχνικούς χαρακτήρες μέχρι τον κόκκινο τάπητα ντομάτας ο οποίος μετατρέπεται σε βιομηχανική ζώνη, όπως οι άνθρωποι.

Ο συγγραφέας οφείλει να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και το αντίθετο της υποκρισίας, να είναι ειλικρινής με την ιστορία, με τον τόπο του, με τον αναγνώστη, και προπαντός με την εποχή του, όταν προσπαθεί ν’ αναδείξει μια άγνωστη πλευρά της ιστορίας, η οποία είχε τραυματικές εμπειρίες για αρκετές οικογένειες του ’57, του ’61.

Η νουβέλα Κόκκινες πολιτείες προτείνει μια διαφορετική ανάγνωση του παρελθόντος, αυτήν της παραγνωρισμένης πλευράς της ιστορίας, προσπαθώντας να φέρει στο φως το πρόσφατο παρελθόν. Άλλωστε αυτό δεν κάνει και η λογοτεχνία; Χωρίς να κρίνει και χωρίς να δίνει απαντήσεις, θέτει ερωτήματα. Ενσωματώνει έτσι ένα νέο εργαλείο κατανόησης της ιστορίας και του κόσμου.

ISBN 9604461158, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Ν. Πης γεννήθηκε στην Κω των Δωδεκανήσων τον Δεκέμβρη του 1963.

Μετά τις ημιτελείς σπουδές του, στο τμήμα της Σχολής Φυσικομαθηματικών στην Ιταλία, επιστρέφει στην Ελλάδα. Εργάζεται στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου της Κω.

Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ένθετο «Βιβλιοθήκη» της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στο λογοτεχνικό περιοδικό «Περίπλους», στο λογοτεχνικό περιοδικό της Λέρου «Έκφραση Λόγου και Τέχνης», στο λογοτεχνικό περιοδικό της Ρόδου «Νησίδες», καθώς και στα ηλεκτρονικά περιοδικά «Ποιείν», «Fractalart» και «Staxtes». Βιβλία του έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις «Οδός Πανός» και τις «Εκδόσεις Γαβριηλίδης». Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!