Η κόρη του διευθυντή του τσίρκου

Ο Πέτερ η Μικρή Αράχνη πάσχει από κάτι που θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή: υφαίνει ακατάπαυστα ιστορίες, τις οποίες αφηγείται στις γυναίκες της ζωής του: στα παιδικά του χρόνια στη μαμά, στο τέλος της εφηβείας στη Μαρία -μια μεγαλύτερή του γυναίκα που, παρότι δε θέλει να δεσμευτεί, κάνει μαζί του παιδί- και σε ώριμη ηλικία στην πολύ νεότερή του Μπεάτε.

Ο Πέτερ δε θα εκδώσει ποτέ βιβλίο με το όνομά του, ωστόσο εκμεταλλεύεται επαγγελματικά την «αρρώστια» του: τριγυρίζει στα φιλολογικά στέκια, πλησιάζει συγγραφείς που δυσκολεύονται να γράψουν και τους πουλά ιδέες και θέματα. Η επιχείρηση ανθεί, σύντομα επεκτείνεται στο εξωτερικό, παντού εκδίδονται βιβλία βασισμένα στις ιστορίες του.

Ο Πέτερ είναι μεθοδικός: κρατά αρχεία των ιδεών που πούλησε, μαγνητοφωνεί κρυφά τις συμφωνίες με τους συγγραφείς και κρατά φωτοαντίγραφα των επιταγών τους. Παρ’ όλα αυτά κάποια στιγμή…

ISBN 9789601407869, έκδοση 2003

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

O Γιοστέιν Γκάαρντερ (Jostein Gaarder) γεννήθηκε το 1952.

Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και λογοτεχνία στο Όσλο. Κατόπιν εργάστηκε για δέκα χρόνια ως καθηγητής φιλοσοφίας στη Μέση Εκπαίδευση.

Αρχικά έγραψε βιβλία για παιδιά και εφήβους. Σήμερα ζει στο Όσλο με τη γυναίκα του και με τους δύο γιους του και ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή.

Το πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα ελληνικά είναι O κόσμος της Σοφίας, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Το Μυστήριο της Τράπουλας κυκλοφόρησε το 1990, και το 1991 κέρδισε το Βραβείο Κριτικών Λογοτεχνίας της Νορβηγίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!