Κράτα με σφιχτά

Επτά συνομιλίες για μια ζωή γεμάτη αγάπη

Θα θέλατε να κάνετε πιο ενδιαφέρουσα μια υγιή σχέση, να διώξετε τη φθορά, να σώσετε μια σχέση που παραπαίει ή να ζητήσετε συγγνώμη για ό,τι πλήγωσε τον ή τη σύντροφό σας; Όλοι έχουμε ανάγκη από μια ζωή γεμάτη αγάπη, όλοι χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση και τη συναισθηματική εγγύτητα του ή της συντρόφου μας. Σε αυτό το βιβλίο, η Dr. Sue Johnson μας δίνει απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα, παρέχοντάς μας έναν οδικό χάρτη για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το βιβλίο αυτό βασίζεται στην κλινική εμπειρία της συγγραφέως, είναι γραμμένο με πολύ χιούμορ, σε κατανοητή γλώσσα και γεμάτο καθημερινά παραδείγματα, σε κάποια από τα οποία πολλοί από εμάς θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους. Η Dr. Sue Johnson ανέπτυξε μια πρωτοποριακή προσέγγιση, το μοντέλο θεραπείας EFT (Emotionally Focused Therapy), το οποίο προέκυψε έπειτα από πολλά χρόνια εμπειρικής δουλειάς με ζευ­γάρια και οικογένειες. Θεωρείται δε το πλέον αποτελεσματικό μοντέλο για τη δη­μιουργία σχέσεων αγάπης – σε ποσοστό 86% τα ζευγάρια που θεραπεύτηκαν εφαρμόζοντας αυτό το μοντέλο δηλώνουν ικανοποίηση, ακόμη και ευτυχία, στη σχέση τους.

Είναι εγκεκριμένο από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία ως ένα μοντέλο που αποτελεί προϊόν εμπειρικής έρευνας και που τώρα, για πρώτη φορά, περιγράφεται διεξοδικά σε ένα βιβλίο.

ISBN 9789600116496, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Dr. Sue Johnson είναι διευθύντρια του Ινστιτούτου για τα Ζευγάρια και την Οικογένεια της Οτάβα και του Διεθνούς Κέντρου Αριστείας στο EFT. Είναι επίσης καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα και εξέχουσα καθηγήτρια έρευνας στο Πανεπιστήμιο ʼλιαντ του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Είναι συνεργάτιδα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και έχει λάβει πολλούς επαίνους για τη δουλειά της, συμπεριλαμβανομένου του επαίνου για την Εξαιρετική Συμβολή της από την Αμερικανική Εταιρεία για τη Θεραπεία του Ζεύγους και της Οικογένειας και το βραβείο για την έρευνα στην Οικογενειακή Θεραπεία από την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακής Θεραπείας.

Εκπαιδεύει συμβούλους στο μοντέλο EFT σε όλον τον κόσμο και είναι σύμβουλος των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α. και του Καναδά καθώς επίσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. Ζει στην Οτάβα με τον άνδρα της, τα δύο παιδιά της και τον σκύλο της. Της αρέσουν οι Gilbert & Sullivan, οι Monty Python, το αργεντίνικο tango και να κάνει καγιάκ στις βόρειες λίμνες του Καναδά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Dr. Johnson και το μοντέλο EFT θα βρείτε στο www.iceeft.com ή στο www.drsuejohnson.com

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!