Κρατήσου απ΄ τα όνειρά σου

Λένε πως η απόσταση της ευτυχίας από τη δυστυχία είναι μονάχα μια σπίθα φωτός. Μια διάφανη κλωστή που διαχωρίζει τη μια έννοια από την άλλη… Ένα βήμα μπρος ή πίσω. Και δεν χρειάζεται παρά μονάχα ένα στραβοπάτημα για ν’ ανατρέψει το ένα τ’ άλλο.

Η Αφροδίτη, δοσμένη βαθιά στo μεγάλο της έρωτα για τον Ίκαρο, βίωνε την απέραντη ευτυχία σαν κάτι αιώνιο κι άφθαρτο. Δεν υποπτεύθηκε ούτε στιγμή πως ένα ολίσθημα ήταν αρκετό να κατεδαφίσει το οικοδόμημα αυτής της ευτυχίας και να την παρασύρει σ’ έναν καταστροφικό τυφώνα που θα σάρωνε τα πάντα στη ζωή της. Πλούτη, ευτυχία, γαλήνη, παιδί θα χαθούν και μια αρρώστια θ’ αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Παρ΄ όλ΄ αυτά, μια δύναμη μέσα της τη βοηθάει ν’ αντισταθεί και να κρατηθεί απ’ το όνειρό της. Γιατί υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν στην ευτυχία!

ISBN 9789604106028, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γιόλα Δαμιανού – Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έζησε μέρος των παιδικών και εφηβικών της χρόνων στο Κονγκό. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ο Κόσμος Σήμερα», «Ενημέρωση», «Σελίδες», και τις εφημερίδες «Αγών», «Ασύρματος», «Πορεία», «Φιλελεύθερος». Συνεργάστηκε επίσης με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Έλαβε μέρος σε ποιητικές εκδόσεις (1968-69) και εξέδωσε το βιβλίο διηγημάτων «Μπατούρε» (1988), το μυθιστόρημα «Ο Ψίθυρος του Δάσους» (1992), βραβείο μυθιστορήματος υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, την «Αφρικάνικη Νύχτα» (1993), επανέκδοση Νέα Σύνορα-Λιβάνη, τα διηγήματα «Αφρικάνικες Στιγμές» (1998), Πανελλήνια βράβευση, «Το πεπρωμένο μιας ζωής» (2003). Έχει γράψει επίσης πολλά βιβλία για παιδιά. Ανάμεσά τους τα: «Μέσα από το φως του φεγγαριού», «Όλου του κόσμου τα παιδιά» (διηγήματα, Εκδόσεις Πατάκη 2004), για το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας το 2005, «Ο γαλάζιος δράκοντας» (μυθιστόρημα, εκδόσεις Εν Τύποις 2006).

Τα διηγήματά της έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις, όπως το Α΄ βραβείο ευρωπαϊκού διαγωνισμού διηγήματος των έντεκα δήμων της Βαλ ντι Νιέβολε της Ιταλίας, τον έπαινο του Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος του Δήμου Πετρούπολης και το Α΄ βραβείο του διαγωνισμού συγγραφής παραμυθιού («Βόλτα με το φεγγάρι») για τη γνωριμία και την κατανόηση από παιδιά της ισότητας μεταξύ των ατόμων και της ίσης μεταχείρισης για όλους, που προκήρυξε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το 2007-2008. Είναι μέλος του Κυπριακού ΠΕΝ και της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου.

Από το 1969 μέχρι το 1997 έζησε στη Νιγηρία με την οικογένειά της.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!