Κρίσεις και αλλαγές

Το αχώριστο δίδυμο

Όταν η κρίση γίνεται τρόπος ζωής, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, οι κοινωνίες πρέπει να μάθουν να αναζητούν καινούργιες ατραπούς και νέους ορίζοντες διαφυγής στο μέλλον. Οι τελευταίες απανωτές κρίσεις, δυστυχώς, έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Στο παρόν βιβλίο αναλύονται τα αίτια και οι παραλείψεις που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε μια συνεχόμενη κρίση και προτείνονται τρόποι αποφυγής και καλής διαχείρισης μελλοντικών κρίσεων. Ειδικά για την Ελλάδα δίνεται έμφαση στα λάθη των κυβερνώντων και στην κακή λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και προτείνονται παρεμβάσεις για τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου: ενός κράτους που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές και να διασφαλίζει τους πολίτες του. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, μαζί με το όραμα και τις αξίες μιας χώρας ή ενός οργανισμού οδηγούν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Απαραίτητα στοιχεία ανάπτυξης και προόδου κρατών και επιχειρήσεων είναι η ύπαρξη ενός ενδελεχούς στρατηγικού σχεδίου, ο ειλικρινής διάλογος, η συνεννόηση, η σύνθεση ιδεών και, τέλος, η υλοποίηση του σχεδίου.

Απ’ ό,τι φάνηκε από την τελευταία μεγάλη κρίση, σχεδόν όλα αυτά στο σύνολό τους εξέλιπαν με οικτρά και ειδικά για τη χώρα μας ίσως μοιραία αποτελέσματα. Όσο είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε, έχουμε ακόμη ελπίδα να πετύχουμε. Tο μέλλον είναι εδώ, αλλά δεν μας περιμένει, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για δράση ώστε να πορευθούμε μαζί του. Ο χρόνος δεν είναι απλά χρήμα, αλλά η ίδια η ζωή. Aς κάνουμε κάτι να την κερδίσουμε!

ISBN 9789604681501, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Μανίκας γεννήθηκε στα Δένδρα Φαρσάλων Λαρίσης. Είναι Δρ Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πάρμας Ιταλίας και έχει ΜΒΑ από το Διεθνές Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως βιολόγος στην αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας MILES-AMES και γρήγορα εξελίχθηκε σε Sales-Marketing Manager. Συνεργάστηκε δημιουργικά στις συνενώσεις των εταιρειών MILES, TECHNICON, CHIRON για τον σχηματισμό της BAYER DIAGNOSTICS. Από το 1990 μέχρι και το 2004 υπήρξε Γενικός Διευθυντής της BAYER DIAGNOSTICS για Ελλάδα και Κύπρο και το 2004 προήχθη σε Γενικό Διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης της εταιρείας.

Το 2007 δημιούργησε στην Ελλάδα τη Siemens Diagnostics, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Siemens, της οποίας είχε και τη διεύθυνση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ τον επόμενο χρόνο αποχώρησε από τον όμιλο. Την ίδια περίοδο διετέλεσε και πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας DPC για την Ελλάδα.

Από το 2009 μέχρι πρόσφατα εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Το 2005 εξέδωσε το βιβλίο του «Change Management – Ο Κόσμος Αλλάζει! Εμείς;» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Έχει μεταφράσει βιβλία από την ιταλική γλώσσα προς την ελληνική και αντίστροφα, μεταξύ των οποίων και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ένας από τους αρχισυντάκτες του επιστημονικού ιατρικού περιοδικού Αρεταίος και για είκοσι περίπου χρόνια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μελέτης του Διαβήτη (EASD).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!