Κρουσταλλένια μου

Tη δεκαετία του ’50 σε ένα μικρό χωριό της Ευρυτανίας, τις Κορυσχάδες, μεγαλώνει η Αντιγόνη με την κρουσταλλένια ομορφιά. Ονειρεύεται να σπουδάσει δασκάλα, μα πρώτα πρέπει να νικήσει τις αυστηρές αρχές της εποχής που θέλουν τη γυναίκα να σκύβει το κεφάλι και να παντρεύεται όποιον της διαλέγουν οι δικοί της.

Μια μέρα δεν αντέχει την καταπίεση και το σκάει απ’ το χωριό ακολουθώντας έναν ηθοποιό και τον πλανόδιο θίασό του. Ανυπότακτη, ασυμβίβαστη, αγωνίστρια μα πάνω απ’ όλα γυναίκα, στην περιπετειώδη αναμέτρηση με τη μοίρα της θα συναντήσει απρόσμενους συμμάχους κι ύπουλους εχθρούς, προτού γνωρίσει τον απόλυτο έρωτα στο πρόσωπο του Λευτέρη.

Η Μαρία Παπαδάκη, μετά την επιτυχία του προηγούμενου βιβλίου της «Κλειστό λόγω αγάπης», επιστρέφει για να διηγηθεί μια νέα σαγηνευτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινά πρόσωπα και περιστατικά.

Ένα ακόμη μαγικό ταξίδι στη ζωή και την αγάπη.

ISBN 9789604108008, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μαρία Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πατουλιά Τρικάλων στις 18-2-1967, σε εύπορο αγροτικό-εμπορικό περιβάλλον.

Η κλίση στις τέχνες και στα γράμματα φάνηκαν από πολύ νωρίς, συγγραφή, θέατρο, χορός, ζωγραφική. Έλαβε αυστηρή χριστιανική παιδεία λόγω ιερατικών σχημάτων που υπήρχαν στην οικογένεια.

Το 1974, η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα. Η εκπαίδευση στην καλλιτεχνική διαδρομή ξεκίνησε με μεγάλη δυσκολία λόγω σοβαρών αντιρρήσεων που εξέφρασε το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Διδάχθηκε παντομίμα από την OlgarBredford και κινησιολογία του ηθοποιού. Υποκριτική και αρχαίο δράμα στη σχολή του ηθοποιού-σκηνοθέτη-εικαστικού Γιώργου Κακή-Κωνσταντακάτου, όπου για χρόνια ανήκε στην ομάδα Δίδελφυς. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή «το θέατρο της ημέρας», διδάχθηκε επίσης από τον Λ. Κουρετζή «παιδαγωγική θεάτρου και θεατρικό παιχνίδι» και έλαβε μέρος σε πολλές παιδικές παραστάσεις.

Ξεκίνησε κλασικό χορό στη σχολή Πανταζοπούλου. Εργάστηκε στον δήμο Ζακύνθου στο θέατρο Αβούρη για μια πενταετία δραματοποιώντας Ζακυνθινά παραμύθια, εργάστηκε σε σχολεία και κατασκηνώσεις, σκηνοθετώντας παιδικές παραστάσεις. Πήρε μαθήματα στο «Τέχνης Ασκητήριον» όπου ηγείτο ο Βασίλης Λάγγος.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!