Κρυφτό

Ο Jack Ketchum θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς μυθιστορημάτων τρόμου. Το Κρυφτό είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του, μια αλληγορία για τα στοιχειωμένα σπίτια, το οποίο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο Ketchum είναι ένας από τους συνεπέστερους συγγραφείς τρόμου στις ΗΠΑ.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι χαρακτήρες του βιβλίου με περίσσεια αληθοφάνεια, παρουσιάζεται το σκοτεινό παρελθόν τους και δίνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την πλοκή να εξελιχτεί, για να φτάσουμε στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, όπου η πλοκή γίνεται απίστευτα δραματική και έντονη.

Το βιβλίο του Ketchum τα έχει όλα, σαφή σκηνικά, αληθοφανείς χαρακτήρες, ενδιαφέρουσες εξελίξεις και μια παρατεταμένη κορύφωση που δεν προκαλεί μόνο φόβο και σασπένς, αλλά χαρακτηρίζεται από μια εξαιρετική και παράξενη δριμύτητα. Το Κρυφτό είναι από εκείνα τα βιβλία που διαβάζονται μονορούφι. Η δράση είναι τόσο έντονη που δεν επιτρέπει στον αναγνώστη να αφήσει τα βιβλίο αν δεν φτάσει στο τέλος. Κάθε σελίδα είναι και ένας κόμπος στο στομάχι του αναγνώστη.

Ο Κetchum γράφει με λιτότητα και σφρίγος, σε προτάσεις που σφίγγουν σαν συρμάτινες αγχόνες. Είναι σίγουρο ότι όποιος απολαμβάνει τη σκληρή και ανόθευτη φρίκη θα εκτιμήσει και αυτό το μυθιστόρημα. Είναι ένας ακόμη θρίαμβος για έναν από τους ικανότερους και καλύτερους λειτουργούς των μυθιστορημάτων τρόμου.

Δίκαια, λοιπόν, ο Ketchum χαρακτηρίστηκε ως ο «Γκόγια» των μυθιστορημάτων τρόμου.

ISBN 9789609871785, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Jack Ketchum ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Προτού αποφασίσει να ασχοληθεί με την συγγραφή, έκανε διάφορες δουλειές, όπως μάγειρας, πωλητής ξυλείας, καθηγητής γυμνασίου, ηθοποιός-τραγουδιστής, σκουπιδιάρης, ενώ εργάστηκε και σε πρακτορείο καλλιτεχνικών δικαιωμάτων.

Εγκατέλειψε την τελευταία δουλειά θεωρώντας ότι μια και μπορούσε να προωθεί τις δουλειές άλλων, θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και με τις δικές του. Ευτυχώς, αποδείχτηκε πως είχε δίκιο, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται ένας από τους καλύτερους στο είδος του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!