Κρύσταλλοι ΙΙΙ

Η σειρά Κρύσταλλοι ξεκινάει από τις απαρχές της δημιουργίας του σύμπαντος και διαπερνά ολόκληρο τον πανανθρώπινο πολιτισμό, φθάνει στο παρόν και θα συνεχίσει στο μέλλον, παρακολουθώντας περιληπτικά την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Στο πρώτο βιβλίο Κρύσταλλοι Ι (13,85 με 5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν) παρακολουθήσαμε την αρχή της μυθιστορηματικής σειράς Κρύσταλλοι, η οποία ξεκίνησε από μια ελληνική επαρχιακή πόλη στην οποία ανακαλύφθηκε ένα αντικείμενο με υπερβατικές ικανότητες, η μελέτη του οποίου απέδειξε εκπληκτικά αποτελέσματα και με το οποίο ξεκίνησε ένα κοσμικό ταξίδι. Στο κοσμικό αυτό ταξίδι ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο και παρακολουθήσαμε τη δημιουργία του σύμπαντος.

Στο δεύτερο βιβλίο Κρύσταλλοι ΙΙ (5 δισεκατομμύρια με 50 εκατομμύρια χρόνια πριν) παρακολουθήσαμε μέσα από το κοσμικό ταξίδι τις τιτάνιες δυνάμεις να συμβάλουν στη δημιουργία του γαλαξία μας, του ηλιακού μας συστήματος, στη δημιουργία και στην κατασκευαστική δομή της Γης, στην εμφάνιση της ζωής πάνω στη Γη και στην εξελικτική της πορεία, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαμε και τη σύγκρουση των τιτάνιων δυνάμεων με αρχηγό τον Κρόνο με τις υπερκόσμιες δυνάμεις με αρχηγό τον Ουρανό.

Στο τρίτο βιβλίο, Κρύσταλλοι ΙΙΙ (50 εκατομμύρια χρόνια με 100 χιλιάδες χρόνια πριν) κυριαρχούν οι Ολύμπιοι θεοί με αρχηγό το Δία. Υπό μορφή επικών μονομαχιών και αγώνων παρουσιάζεται η εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη Γη, η κυριαρχία των θηλαστικών και ο φυλογενετικός κλάδος του ανθρώπου. Η εξελικτική πορεία του ανθρώπου φθάνει έως τον Homo sapiens.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στον “άνθρωπο” και στα εξελικτικά στάδια εξανθρώπισής του, από τα πρωτεύοντα θηλαστικά στους ανθρωπίδες (Hominoidea), στη συνέχεια στους αυστραλοπίθηκους (Australopithecines) και από αυτούς στο γένος “Homo”.

Συνεχίζοντας το μαγικό αυτό ταξίδι, μέσα από μύθο, αλληγορίες, αληθινά γεγονότα και πραγματικές επιστημονικές γνώσεις, στα επόμενα βιβλία ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει όλον τον πανανθρώπινο πολιτισμό, από τη δημιουργία του σύμπαντος έως και σήμερα.

ISBN 9781911352723, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Αναστασιάδης γεννήθηκε στα Λευκόγεια Δράμας το 1958. Σπούδασε ηλεκτρονικός, Παιδαγωγική Σχολή (ΣΕΛΕΤΕ) τμήματος ηλεκτρονικής/ηλεκτρολογίας και «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΕΑΠ. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στο Υπουργείο Παιδείας και διαμένει μόνιμα στην Δράμα.

Στην παιδαγωγική/διδακτική του ιδιότητα χρησιμοποιεί σύγχρονες διδακτικές, βιωματικά, ενεργητικές ασκήσεις και μαιευτική μέθοδο ενώ αντιμετωπίζει τα ενδοσχολικά συγκρουσιακά προβλήματα με βιωματικές μεθόδους. Δηλώνει συνεχή ενεργό συμμετοχή στους αγώνες του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, παιδεία, δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με συνεχείς ανησυχίες και προβληματισμούς γύρω από κοινωνικοπολιτικά, οικολογικά και φιλοσοφικά θέματα, όλες του οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, οι δημοσιεύσεις, οι εισηγήσεις και συγγραφές κινούνται γύρω από αυτά τα θέματα, όπου με θάρρος και εντιμότητα καταθέτει τις απόψεις του.

Η ρήση που τον αντιπροσωπεύει είναι το «Γνώθι Σαυτόν» ενώ τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι η συνεχής αναζήτηση για την ποιοτική καλυτέρευση του περιβάλλοντος και της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της «Ανθρωπότητας» και η συνεχής ατελεύτητη αναζήτηση της αλήθειας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!