Κρύσταλλοι IV

Η σειρά Κρύσταλλοι είναι μια μυθιστορηματική σειρά, η οποία ξεκινάει από τις απαρχές της δημιουργίας του σύμπαντος, διαπερνά ολόκληρο τον πανανθρώπινο πολιτισμό, φθάνει στο παρόν και θα συνεχίσει στο μέλλον, παρακολουθώντας περιληπτικά την εξελικτική πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Στο πρώτο μέρος της Σύγκρουσης Υπερφυσικού – Φυσικού, Κρύσταλλοι Ι, περιηγηθήκαμε την εξελικτική πορεία της ζωής από 50 εκατομμύρια χρόνια με 200 χιλιάδες χρόνια πριν, παρακολουθήσαμε τις πρώτες συγκρούσεις Υπερφυσικού-Φυσικού, την δημιουργία της βαλκανικής χερσονήσου, την κυριαρχία των θηλαστικών, αλλά ακολουθήσαμε το ξεχωριστό φυλογενετικό δέντρο του ανθρώπου. Έγινε μια ευσύνοπτη αναφορά στο μορφωτικό/εκπαιδευτικό σύστημα για την καλλιέργεια των νοημόνων έμβιων όντων στα τρία πνευματικά επίπεδα, στα δέκα «πρόσωπα», στις τρεις επιγνώσεις, στα τέσσερα μονοπάτια και στις πέντε πληγές, που επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα τη ζωή τους.

Στο δεύτερο μέρος της Σύγκρουσης Υπερφυσικού – Φυσικού, Κρύσταλλοι ΙΙ, 200 με 100 χιλιάδες χρόνια πριν, παρακολουθούμε την αργόσυρτη μεταλλαγή του Homo sapiens-sapiens, κατά την οποία η ζωή αρ-χίζει να αποκτά πλήρη αυτογνωσία. Γίνεται η τελική δοκιμασία και η ορκωμοσία του Δία ως Πο-λεμιστή του Φωτός, η αναζήτησή του, η ανάληψη της ευθύνης του αγώνα της παλινόρθωσης των Φυσικών Δυνάμεων. Κυριαρχούν οι επικές συγκρούσεις, τιτανομαχίες και μονομαχίες μεταξύ των Τιτάνων και Ολύμπιων Θεών.

Στο τρίτο βιβλίο, Κρύσταλλοι ΙΙΙ (50 εκατομμύρια χρόνια με 100 χιλιάδες χρόνια πριν) κυριαρχούν οι Ολύμπιοι θεοί με αρχηγό το Δία. Υπό μορφή επικών μονομαχιών και αγώνων παρουσιάζεται η εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη Γη, η κυριαρχία των θηλαστικών και ο φυλογενετικός κλάδος του ανθρώπου. Η εξελικτική πορεία του ανθρώπου φθάνει έως τον Homo sapiens.

Στην 4η Τιτανομαχία, Κρύσταλλοι IV, παρακολουθούμε τη μεταστροφή της φύσης στο λογικό, την ενσάρκωση της φύσης με τη ζωή και την εκλογίκευσή της με τον Homo sapiens-sapiens. Είναι το νοήμον έμβιο ον με το οποίο προσπαθεί το σύμπαν να αποκτήσει αυτεπίγνωση και αυτοπραγμάτωση. Έτσι λοιπόν, από την μία παρακολουθούμε τις δυσθεώρητες και ανυπέρβλητες δυσκολίες με τις οποίες ο Λευκός Κρύσταλλος θα φθάσει τελικά στον Όλυμπο στα χέρια του Δία, ενώ από την άλλη την ευκολία με την οποία ο Μαύρος Κρύσταλλος θα φθάσει στην Όθρυ στα χέρια του Κρόνου.

Παρακολουθούμε κατ’ ουσία τη διαμάχη του ορθολογικού με το ανορθόλογο και παράλογο, και το πέρασμα του ανθρώπου στο λογικό. Πάλεψε ο άνθρωπος στην προσπάθεια της μετάβασης αυτής. Φωτιά πήρε το μυαλό του επί σειρά χιλιάδων ετών, προσπαθώντας να απαντήσει στα τόσο δύσκολα και αναπάντητα ερωτήματά του. Στο τέλος νίκησε, προχώρησε, μα ήταν μια πύρρειος νίκη, αφού διολίσθησε σε μεταφυσικές και υπερφυσικές διαφυγές. Έτσι, το μεταφυσικό και ανορθολογικό υποβόσκει στην καθημερινότητα σε κάθε σκέψη του και αναδεικνύεται σε κάθε δυσκολία.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!