Λεζάντες για τ’ αόρατα

ΠΛΗΡΩΣΗ

Αὐτὸς μιλᾶ μ᾽ ἐξέχοντες ἀνθρώπους
Προβληματίζεται ἐνεργεῖ καὶ σχεδιάζει

Κι ἐγὼ μὲ τὴν κληματαριά μου κάθε μέρα
Συνδιαλέγομαι ρηχὰ καὶ τεμπελιάζω

Στὸ ἐρώτημα ποιὸς νιώθει πλήρωση ἀπ᾽ τοὺς δυὸ
Φαντάζομαι ἀναντίρρητα πὼς ὑπερέχω

ISBN 9789605765521, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ηλίας Κεφάλας γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Μέλιγος Τρικάλων.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα, όπου και έζησε από το 1969 έως το 1992. Σήμερα ζει και πάλι στον γενέθλιο τόπο του, παρακολουθώντας φωτογραφικά τη φύση, γράφοντας ποίηση, δοκίμιο και πεζογραφία και ασκώντας λογοτεχνική και εικαστική κριτική σε περιοδικά λόγου και τέχνης. Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και περιστασιακά με την τηλεόραση. Μεταφράζει και παρουσιάζει γαλλόφωνους ποιητές.

Σε στήλη του περιοδικού «Ευθύνη» δημοσιεύει κριτικές αποτιμήσεις προσώπων και κειμένων της νεοελληνικής γραμματείας, ως ύστερες εντυπώσεις από μια δεύτερη ανάγνωση. Σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά («Αυγή», «Διαβάζω», «Εντευκτήριο», κ.λπ.) παρουσιάζει τις εντυπώσεις τους από τη σύγχρονη λογοτεχνική δημιουργία. Συντελεί στην έκδοση της επιστημονικής επετηρίδας «Τρικαλινά». Συνεργάζεται με τα κυριότερα λογοτεχνικά περιοδικά, όπου φιλοξενούνται ποιήματά του και άλλα κείμενα.

Παλαιότερα διακόνησε επισταμένως την κριτική βιβλίου στα περιοδικά «Τομές», «Νέες Τομές», «Διαβάζω» και «Οδός Πανός» όπου φιλοξενήθηκαν περισσότερα από χίλια κείμενά του.

Κάποια ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και πολωνικά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!