Μαρία Κιουρί

Στις 7 Νοεμβρίου 1867, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, γεννιέται ένα κοριτσάκι, που η μοίρα του επιφύλαξε μια ζωή καθόλου μα καθόλου πληκτική. Ήταν η Μαρία Σκλοντόφσκα – Κιουρί, το πέμπτο παιδί μιας οικογένειας, σχετικά εύπορης αρχικά, που σύντομα όμως οδηγήθηκε στην ανέχεια.

Με τα πλήγματα της μοίρας, πότε με θανάτους προσφιλών προσώπων, πότε με άδικες κοινωνικές κατακραυγές και πότε με οφθαλμοφανείς επιστημονικές αδικίες, έμαθε να ζει η Μαρία Κιουρί. Η ισχυρή θέληση και το πείσμα της, το πάθος για την επιστήμη και η ακάματη εργατικότητα, όχι μόνο δεν θα καμφθούν, αλλά αντίθετα θα ενισχυθούν. Θα έρθουν οι επιτυχίες και στο τέλος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει, η αλήθεια θα λάμψει, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα θα υποκλιθεί και η κοινωνία θα παραχωρήσει μια αξιοζήλευτη θέση στην Κιουρί.

Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τη ζωή της Μαρίας Κιουρί και έναν σύντομο οδηγό όρων και εννοιών της φυσικής, για να αποκτήσουν βασικές γνώσεις οι μη εξειδικευμένοι με την επιστήμη αναγνώστες.

ISBN 9786185095338, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Ι. Τσάμης γεννήθηκε το 1955 στην Κατοχή, ένα κεφαλοχώρι 20 χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο του αντικριστού Νεοχωρίου και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές, ειδικευόμενος στη Φυσική Περιβάλλοντος.

Εργάστηκε από την ημερομηνία διορισμού του σε διάφορα Σχολεία της Αττικής με μια πενταετή διακοπή, κατά την οποία δίδαξε αρχικά και για δύο χρόνια στο Ελληνικό Σχολείο της Μπουζουμπούρα στο Μπουρούντι της Κεντρικής Αφρικής και, στη συνέχεια, για τρία χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σήμερα, μετά από πολυετή υπηρεσία στη Δ΄ Δ/νση Δ.Ε. Αθηνών ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διδάσκει στο 7ο Λύκειο Ν. Σμύρνης, ενώ παράλληλα ασχολείται με συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τα βιβλία: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» και «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ Από το μηδέν στο άπειρο»

Είναι νυμφευμένος με τη χημικό μηχανικό Δέσποινα Αλατοπούλου, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, και έχουν τρία παιδιά. Την Μαρία – Ιώ, τον Ιωάννη – Κίμωνα και την Κατερίνα – Αίθρα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!