Μαρίνα Τσβετάγιεβα

«Τρεις βάλτοι»

του Δημήτρη Βαρβαρήγου

Γιάννης Διαμαντόπουλος, Σκηνοθεσία
Μαρία Συμεών, στο Ρόλο της Μαρίνας Τσβετάγιεβα
Χάρης Ν. Σεπεντζής, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία
Μαρία Συμεών, Μουσική Σύνθεση και στο πιάνο
Φωτογραφίες Παράστασης- Αφίσα Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιηλ
Gerogia Georgia Siettou Stelios Danihl Γεωργία Σιεττου Στέλιος Δανιήλ

ΘΕΑΤΡΟ L.A (LIFE AND ART THEATER)
Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 82, ΓΚΑΖΙ
(ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
19 Φεβρουαρίου 2017, κάθε Κυριακή στις 9:00 μμ.
Διάρκεια παράστασης: 70΄
Γενική Είσοδος: 10€, Άνεργοι-Φοιτητές: 8€
Κρατήσεις 210 5789337

Μαρίνα Τσβετάγιεβα

Για το έργο

Η ζωή, ο πολυτάραχος βίος και τα πάθη μιας εμβληματικής ασυμβίβαστης φυσιογνωμίας. Μια μεγάλη Ρωσίδα ποιήτρια του 20ού αιώνα, που βρέθηκε σε μια ταραγμένη εποχή, στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας, κατά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Εξορία στο Βερολίνο, την Πράγα και το Παρίσι. Μια κόρη νεκρή από την πείνα και μια άλλη στο Γκουλάγκ.
Παθιασμένη με τη ζωή και τον έρωτα με την Άννα Αχμάτοβα και αρκετούς άλλους περιστασιακούς έρωτες. Φίλη των Πάστερνακ, Ρίλκε, θαυμάστρια του Μαγικόφσκι. Επιστροφή στη Σοβιετική Ένωση, εξορία στη Γελαμπούγκα, αυτοκτονία.

Πλεονεκτήματα του έργου

Τα ιστορικά συμβάντα περνούν σαν υπομνήσεις, μέσα από τη δράση του έργου, όπως τα βίωσαν οι ήρωες, παράλληλα με τις δικές τους προσωπικές αναζητήσεις. Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, γεμάτο μυρωδιές περασμένων όμορφων ημερών και παράφορων ερώτων. Ατμοσφαιρικό, γεμάτο συναισθηματικές περιγραφές, γοητευτικούς ήρωες που αγγίζουν τις ψυχές των θεατών με τα σπουδαία μεγέθη της αλήθειας τους, ζωντανεύοντας εικόνες μιας άλλοτε ταραχώδους όσο και ρομαντικής εποχής. Έργο βασισμένο σε αληθινούς χαρακτήρες και γεγονότα, που εξασφαλίζει το ενδιαφέρον, τονώνει την αγωνία για την τύχη των ηρώων και γεννά την προσδοκία για το μέλλον.

Βιογραφία

Η Μαρίνα Ιβάνοβνα Τσβετάγεβα ή Τσβετάγιεβα (Мари́на Ива́новна Цвета́ева) (Μόσχα, 8 Οκτωβρίου 1892 – Γελαμπούγκα, Ταταρστάν, 31 Αυγούστου 1941) ήταν Ρωσίδα συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1892. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Από το 1902 μέχρι το 1906 έζησε στη Γένοβα. Το 1906 πήγε σχολείο στη Λωζάνη και το 1908 πήγε στο Παρίσι για να σπουδάσει ιστορία της φιλολογίας. Το 1910 τύπωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή. Παντρεύτηκε το 1912. Το 1917 έζησε τη Ρωσική Επανάσταση, ενώ ο άντρας της πολεμούσε ενάντια στους Μπολσεβίκους. Το 1920 έχασε τη μια της κόρη. Το 1922 έφυγε για το Βερολίνο και την Πράγα και το 1925 πήγε με την οικογένειά της στο Παρίσι, όπου έμεινε για 14 χρόνια. Το 1939 γύρισε στη Ρωσία, όπου το περιβάλλον ήταν ιδιαίτερα εχθρικό. Το 1941 οδηγήθηκε στη Γελαμπούγκα, όπου και αυτοκτόνησε.

Τα ποιήματά της ήταν επηρεασμένα από την περίπλοκη προσωπικότητά της, τις σχέσεις της και τα συναισθήματά της.

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!