Μάταιοι θησαυροί

«Η ελευθερία έχει πάντα και το χρώμα της μοναξιάς».

Όταν ένας μεγιστάνας του επιχειρηματικού κόσμου χάνει τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, η νεαρή χήρα του, που δεν έχει πειστεί από το επίσημο πόρισμα των Αρχών, προσλαμβάνει έναν διάσημο ντετέκτιβ για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Κι έτσι ξεκινά μια δαιδαλώδης αναζήτηση, που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο και τους φέρνει αντιμέτωπους με αδίστακτους απαγωγείς και μυστηριώδεις οργανώσεις.

Τους οδηγεί επίσης στο «πόδι του αετού», ένα κρυφό μήνυμα με πολλές διφορούμενες ερμηνείες.

Όμως η αλήθεια μπορεί να κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη, ακόμα και στο ταπεινό Χωριουδάκι του Βουνού… Τι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν στον βωμό της; Είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με τους προσωπικούς τους δαίμονες; Και τελικά ποιος και πόσο ακριβά θα πληρώσει το τίμημα;

Τα δεδομένα ήταν πάρα πολλά, αλλά έλειπαν οι βασικοί κρίκοι που θα έδιναν νόημα σε όλα αυτά. Είχαν προχωρήσει αρκετά και γνώριζαν ότι σ’ αυτή την ιστορία ήταν αναμεμειγμένοι άνθρωποι της κυβέρνησης, και όχι μόνο. Ισχυροί άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο διοικούσαν και υποκινούσαν τα πάντα εδώ και χρόνια. Μπορούσε άραγε κανείς να τους σταματήσει; Ή ήταν τόσο ισχυροί, που θα συνέχιζαν να διοικούν έτσι τον κόσμο, έχοντας ως βασικό γνώμονα τα προσωπικά τους συμφέροντα;

Εξάλλου, οι πληροφορίες είναι κάτι μάλλον περίεργο. Το να μαζεύεις πληροφορίες πολλές φορές δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Μια πληροφορία είναι μόνο μια πληροφορία, και αυτό που λέγεται και ακούγεται δεν έχει οπωσδήποτε κάποια υπόσταση ή μια θέση στην πραγματικότητα. Πολλοί συγχέουν την έννοια της πληροφορίας με αυτή της απόδειξης ή του στοιχείου, ενώ τα δύο αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μεταξύ τους. Μια πληροφορία από μια μη αξιόπιστη πηγή μπορεί να αποβεί καταστροφική, γιατί έχει πάντα την ικανότητα να μας παραπλανά και να μας απομακρύνει από τα πραγματικά γεγονότα.

ISBN 9789601431451, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Εύα Ομηρόλη έγραψε το πρώτο της βιβλίο όταν ήταν δεκαοχτώ χρονών ―ένα μυθιστόρημα που, προσπαθώντας να πει πάρα πολλά, δεν κατάφερε να πει τίποτα και δεν εκδόθηκε ποτέ. Στα είκοσί της είχε ολοκληρώσει το Οι αναλφάβητοι του έρωτα και ως τα είκοσι πέντε της είχε γράψει δύο ακόμα βιβλία –Οι παραχαράκτες της ευτυχίας και Οι κομπάρσοι της ηδονής-ολοκληρώνοντας έτσι μια τριλογία η οποία ήταν για καιρό μέσα στα δέκα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία στη χώρα.

Αφού έγραψε και το Σεισάχθεια, επέστρεψε στα θρανία, έλαβε μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και πέτυχε στην Αγγλική Φιλολογία, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Σεισάχθεια ακολούθησαν τα Μοιράιδα και η Διοτίμα, κλείνοντας άλλον έναν κύκλο. Το Άμα τη εμφανίσει είναι η πρώτη της προσπάθεια στο θεατρικό διάλογο, το Αμέσως τώρα πια είναι το πιο αγαπημένο απ’ τα βιβλία της και Η αρχή του ταυτόσημου είναι το πιο τολμηρό πείραμά της.

Το Οι οδοιπόροι της καρδιάς είναι το δυσκολότερο ως σήμερα εγχείρημά της, εξαιτίας του εξαντλημένου-ανεξάντλητου θέματός του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!