Μαύρη πεταλούδα

Πεταλούδα. Αρχέτυπο σύμβολο. Η ομορφιά της και η εξέλιξή της δεν άφησε κανέναν λαό ασυγκίνητο. Σύμβολο της ψυχής, των αδιάκοπων αλλαγών, της εξέλιξης… Ένα σύμβολο που μας υπενθυμίζει το δίδαγμα των αλλαγών… Είναι μια πανέμορφη ύπαρξη συνδεδεμένη με την ελευθερία και την ευτυχία, που όμως, για να φτάσει να είναι τόσο όμορφη και ελεύθερη, κουράστηκε και εργάστηκε σκληρά για την εσωτερική και εξωτερική της μεταμόρφωση.

Η Μυρτώ -μια γυναίκα που έζησε τη ζωή της στα άκρα, οι επιλογές της ήτανε επιλογές άλλων. Μια «λευκή πεταλούδα» που δεν μπόρεσε ποτέ να πετάξει ελεύθερη και να αγγίξει την ευτυχία έτσι όπως την ονειρεύτηκε.

Ο Άλκης στιγμάτισε τη ζωή της, πέρασε σαν θύελλα γκρεμίζοντας ό,τι όμορφο και αληθινό είχε στην ψυχή της, πότισε με πόνο και δάκρυα τα χρόνια της ζωής της, που κύλησαν μέσα στη μοναξιά και την απομόνωση. Ο θάνατός του άραγε σήμανε και το τέλος της μοίρας τους;

Ο Μάνος και η Τάμμυ, αδερφές ψυχές της Μυρτούς, πλήρωσαν άραγε αρκετά για την αγάπη και την αφοσίωσή τους προς εκείνη; Η πραγματική φιλία και η αληθινή αγάπη θα σπάσουν τα δεσμά και θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση τη Μυρτώ;

Πότε η μοίρα λυτρώνει τα πάθη; Πότε ένας κύκλος κλείνει;

Φιρασάντ Αλσσούμπα, ο γιος της Σάρας… Μόγκεν, το αστέρι του Δαυίδ… Αλέξανδρος, η Μαύρη πεταλούδα

Ένα πρόσωπο, τρεις ταυτότητες. Γεννήθηκε μέσα στη δίνη του κυκλώνα, κρατήθηκε στη ζωή μέσα στη θύελλα της ερήμου, αναζήτησε την αλήθεια στην άκρη του κόσμου, ξετυλίγοντας το κουβάρι των αμαρτιών ενός πολύπαθου παρελθόντος που ο ίδιος δε γνώρισε ποτέ. Πόσο δυνατός είναι για να παλέψει με τα τέρατα και να φέρει τα αγαπημένα του πρόσωπα στην εσωτερική τους μεταμόρφωση;

Μια πεταλούδα που θα ανοίξει τα φτερά της 20 χρόνια μετά…

ISBN 9781911352648, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Φλωρίνα Αλεξανδροπούλου γεννήθηκε στο Μαζ Μπένζπερκ της Γερμανίας, από γονείς Έλληνες μετανάστες. Η καταγωγή των γονιών της είναι από την Κρανέα Ελασσόνας, οικ. Λυκοστράτη. Έζησε τα εφηβικά της χρόνια στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής όπου και τελείωσε το γυμνάσιο, το απολυτήριο λυκείου το πήρε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου διετέλεσε και αθλήτρια.

Το 1995 αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αθλητικούς οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αθήνα και στη Χαλκίδα, σε δημόσια και ιδιωτικά αθλητικά κέντρα, δούλεψε σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην Εθνική Ομάδα και στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ως εκπαιδεύτρια. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια – από το 2002 – εργάζεται μόνιμα στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά. Τεχνολογικού Τομέα και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Ήταν αθλήτρια κωπηλασίας με Πανελλήνια διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και νυν προπονήτρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιά στο αντίστοιχο άθλημα. Είναι παντρεμένη με πρώην διεθνή αθλητή του Ολυμπιακού Πειραιά στο μπάσκετ με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Γιώργο και την Κέλλυ Παπαδάκη.

Από αρκετά μικρή ηλικία αισθανόταν τη δύναμη μέσα της στο γραπτό λόγο, δεν το επιδίωξε όμως ποτέ. Ως τη στιγμή που ένιωσε αλλαγή, απώλεια και φόβο, όταν έχασε ξαφνικά τον πατέρα της από μία λοίμωξη του αναπνευστικού. Πνιγμένη μέσα σε μια συναισθηματική φόρτιση σε λιγότερο από έξι μήνες έγραψε το πρώτο της βιβλίο.

Στη συγγραφή βρήκε το πρώτο καθαρτικό και ηρεμιστικό του μυαλού της, από εκείνη την ημέρα και έπειτα όσα νιώθει, σκέφτεται και όσα προσπαθεί να πει, θέλει να τα μοιραστεί.

Το Λευκή πεταλούδα είναι το πρώτο της βιβλίο. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημά της ολοκληρώνεται σε δύο βιβλία. Ο αρχικός τίτλος του βιβλίου Εν λευκώ μετονομάστηκε σε Λευκή πεταλούδα για να υπάρχει μια ομοιόμορφη συνέχεια με τον τίτλο του βιβλίου Μαύρη πεταλούδα που το ακολουθεί.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!