Μέση Γη

«Ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος πραγματισμός, ευρωπαϊκά προσανατολισμένος, με αμφίπλευρες ήπιες συντηρητικές και προοδευτικές επιρροές μπορεί σήμερα να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, να βοηθήσει την οικονομία δίνοντας πρακτικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, να ενώσει ξανά τη διχασμένη χώρα…» «… Η αμετάκλητη πλέον πολιτική ζεύξη των κοινωνικών σωμάτων της κεντρο-φιλελεύθερης ΝΔ -ως κορμού- και του φυσιολογικού, κεντροπροοδευτικού ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την προοπτική η κοινωνική αυτή ζεύξη να αποκτήσει στην ουσία χαρακτηριστικά μιας νέας κυρίαρχης αστικής δημοκρατικής παράταξης, έτοιμης να εγκαθιδρυθεί στο κεντρικότερο σημείο των πολιτικών συντεταγμένων: το Πολιτικό Κέντρο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Ένα βιβλίο για τη νέα διαχωριστική γραμμή, τη νέα πολιτική διαίρεση ανάμεσα στο Πολιτικό Κέντρο και τα άκρα. Μια πλατφόρμα για τις αρχές, τις αξίες, τις οικονομικές και γενικότερα δημόσιες πολιτικές για την αποτελεσματική ανασυγκρότηση της αστικής δημοκρατικής παράταξης.

ISBN 9789600233087, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης είναι καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ήταν επίκουρος καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει επίσης ως επισκέπτης επικ. καθηγητής στο Π.Σ.Ε. «Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκηση» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει ερευνητής SPES των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Πανεπιστήμιο Paris VIII και P.D. Fellow στο Center for European Studies, στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!