Μια αληθινή ιστορία

Τι θα έκανες αν ο στενότερος «φίλος» σου προσπαθούσε να κλέψει τη ζωή σου; Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα από τη βραβευμένη συγγραφέα Delphine de Vigan.

«Σήμερα ξέρω ότι η Λ. είναι ο ένας και μοναδικός λόγος της ανικανότητάς μου και ότι τα δύο χρόνια που ήμασταν δεμένες παραλίγο να με κάνουν να σιωπήσω για πάντα».

Η Ντελφίν αντιμετωπίζει αμήχανα την απροσδόκητη επιτυχία του τελευταίου μυθιστορήματός της. Αλλά η αμηχανία της εξελίσσεται σε υπαρξιακή αγωνία όταν ανακαλύπτει ότι της είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο της. Τότε εισβάλλει στη ζωή της η Λ. και, διεκδικώντας ρόλο φύλακα-αγγέλου, κλονίζει μεθοδικά και ύπουλα την ήδη εύθραυστη ισορροπία της.
Η Λ. ήταν το είδος της γυναίκας που γοητεύει. Η Ντελφίν νιώθει ακαταμάχητη έλξη απέναντι της, η φιλία τους εδραιώνεται, οι συναντήσεις, οι σημειώσεις και τα κείμενά τους γίνονται κοινά. Η Λ. διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της Ντελφίν μέχρι που παίρνει κυριολεκτικά τον έλεγχο, την αναστατώνει βαθιά, σταθερά και ύπουλα. Γίνεται το αρπακτικό που τα νύχια του συνθλίβουν τον εγκέφαλό της.

Το δημιουργικό αδιέξοδο είναι ο καμβάς αυτού του συγκλονιστικού μυθιστορήματος, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και κτίζεται με τις εντάσεις και τις ανατροπές ενός αυθεντικού θρίλερ.

Διακρίσεις

Διεθνές bestseller
Έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και έχει πουλήσει 1.000.000 στη Γαλλία.
Prix Audiolib – 2016
Prix Renaudot – General – 2015
Prix Goncourt – Lyceens – 2015

ISBN 9789609928069, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ντελφίν ντε Βιγκάν (Delphine de Vigan) γεννήθηκε το 1966, στη Boulogne-Billancourt της Γαλλίας.

Είναι μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος. Στα μυθιστορήματά της συγκαταλέγονται τα: Jours sans faim (2002), Les Jolis Garcons (2005), Un soir de decembre (2005), No et moi (Η Νο κι εγώ, 2007, Βραβείο Βιβλιοπωλών και κινηματογραφική διασκευή από τον Zabou Breitman), Sous le manteau (2008), Les Heures souterraines (Υπόγειες ώρες, 2009, τηλεοπτική προσαρμογή από τον Φιλίπ Αρέλ για λογαριασμό του καναλιού Arte), Rien ne s’oppose a la nuit (Τίποτα δεν αντιστέκεται στη νύχτα, 2011, Βραβείο Fnac, Μεγάλο Βραβείο των αναγνωστριών του περιοδικού Elle και Prix Renaudot των μαθητών λυκείου), D’ apres une histoire vraie (2015, ελλ. έκδ. Μια αληθινή ιστορία, Utopia, 2017, Prix Renaudot και Prix Goncourt των μαθητών λυκείου, 2015, κινηματογραφική διασκευή από τον Roman Polanski το 2017).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!