Μια κοπέλα

Στη δεκαετία του ΄70 ακούγανε Μπομπ Ντύλαν, οδηγούσαν μηχανάκι κι αγαπιόνταν παράφορα: Η Άννα, νεαρή Ρωσίδα, γεννημένη στις 5 Μαρτίου 1953, ημέρα θανάτου του Στάλιν, και ο Λουκάς, μαθητευόμενος σκηνοθέτης.

Πίστευαν πως δεν θα χώριζαν ποτέ, πως θα ζούσαν μαζί για πάντα. Αλλά η μεγάλη Ιστορία σάρωσε τη δική τους μικρή ιστορία και η βία τούς κατακεραύνωσε. Τότε η Σοβιετική Ένωση δεν είχε ακόμη ξαναγίνει Ρωσία και η Αγία Πετρούπολη λεγόταν ακόμη Λένινγκραντ, πόλη μεγαλόπρεπη και καταραμένη, που αιχμαλώτισε την κοπέλα πίσω από τους χρυσούς της τρούλους.

Επί είκοσι ολόκληρα χρόνια ο Λουκάς την έψαχνε, μέσα από τις ταινίες του και τα ταξίδια του. Αυτή η κοπέλα ήταν η πηγή της δημιουργίας του. Γι΄ αυτό το ελεύθερο και πληγωμένο κορίτσι, γι΄ αυτή τη ζωή, βαθιά σαν τη μοίρα, γι΄ αυτή την οδυνηρή απουσία, πληγή αθεράπευτη και αιώνια έλλειψη, ήθελε να γυρίσει μια ταινία. Κι ύστερα, μια μέρα, σ΄ ένα τρένο…

ISBN 9607213866, έκδοση 1995

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νταν Φρανκ (Dan Frank) γεννήθηκε το 1952. Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος.

Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Οι αποχαιρετισμοί και Το νεκροταφείο των τρελών, Μια κοπέλα και Ο χωρισμός που τιμήθηκε το 1991 με το βραβείο Ρενωντό και γυρίστηκε ταινία σε σκηνοθεσία Κριστιάν Βενσάν, με την Ιζαμπέλ Υπέρ και τον Ντανιέλ Ωτέιγ.

Έγραψε επίσης τα μυθιστορήματα Η Κυρία του Βερολίνου και Η εποχή των κερασιών, σε συνεργασία με το φίλο του Ζαν Βωτρέν.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!