Μια ξεχωριστή παρέα

Το καλοκαίρι που παραιτήθηκε ο Ρίτσαρντ Νίξον, έξι έφηβοι γίνονται αχώριστοι σε μια καλλιτεχνική θερινή κατασκήνωση. Δεκαετίες αργότερα, ο δεσμός τους παραμένει ισχυρός αλλά πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.

Ό,τι μας δίνει ώθηση στην εφηβεία δεν είναι πάντα αρκετό για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο στα τριάντα ή τα πενήντα. Η Μεγκ Γουόλιτζερ παρακολουθεί τους ήρωές της από το απόγειο της νεότητάς τους έως τη μέση ηλικία, καθώς ταλέντο, τύχη και συγκυρίες, διαφοροποιούν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους.

Η Τζουλς Τζέικομπσον, μια επίδοξη κωμική ηθοποιός, παραιτείται από τις φιλοδοξίες της και ακολουθεί ένα πιο πρακτικό επάγγελμα. Ο φίλος της ο Τζόνα, χαρισματικός μουσικός, σταματάει να παίζει κιθάρα και γίνεται μηχανικός.

Όμως ο Ίθαν και η Ας, οι καλύτεροι φίλοι της Τζουλς και πλέον παντρεμένοι, όχι μόνο παραμένουν συνεπείς στους αρχικούς τους στόχους αλλά αποδεικνύονται ιδιαίτερα επιτυχημένοι.

Το Μια ξεχωριστή παρέα είναι ένα γλυκόπικρο μυθιστόρημα με σύνθετες προσωπικότητες που χαρακτηρίζουν την εποχή τους, τη δεκαετία του 1970. Η Αμερικανίδα συγγραφέας διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη, το χρήμα και η ζήλια, μπορούν να δοκιμάσουν ακόμα και τις πιο στενές φιλίες.

ISBN 9789600361568, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μεγκ Γουόλιτζερ (Meg Wolitzer), πεζογράφος και δοκιμιογράφος, γεννήθηκε το 1959 στο Μπρούκλιν.

Μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια εβραϊκής καταγωγής, με τη μητέρα της Χίλμα, συγγραφέα, και τον πατέρα της Μόρτον, ψυχολόγο. Σπούδασε στο Κολέγιο Σμιθ και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπράουν.

Έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή στα αντίστοιχα τμήματα πολλών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξακολουθεί να εργάζεται στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Εμφανίστηκε στα γράμματα με το μυθιστόρημα Sleepwalking (1982).

Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: Hidden Pictures (1986), This is your life (1988), Surrender, Dorothy (1998), The Wife (2003), The Position (2005), The Ten-Year Nap (2008) και The Uncoupling (2011).

Τα βιβλία της έχουν αποσπάσει την αναγνώριση των κριτικών και την προτίμηση του κοινού. Πολλά απ’ αυτά έχουν κατακτήσει τις λέσχες ανάγνωσης. Το πλέον πρόσφατο έργο της είναι το Belzhar (2014). Το μυθιστόρημα Μια ξεχωριστή παρέα (πρωτότυπος τίτλος: The Interestings) κυκλοφόρησε το 2013 και θεωρείται ως η κορυφαία λογοτεχνική της στιγμή.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!