Μικρά, διάσπαρτα γεγονότα μιας ζωής

«Σήµερα το πρωί ο ουρανός ήταν γεµάτος µαύρα σύννεφα. Η µετεωρολογική υπηρεσία ήταν απαισιόδοξη, αλλά ήθελα να κάνω τον περίπατό µου. Χτύπησα µε λεπτότητα το προστατευτικό γυαλί του βαρόµετρου. Αυτό κατάλαβε την ερώτησή µου και έκανε ένα άλµα πάνω, για να εκφράσει τη χαρά του.

Βγήκα και πήρα τον δρόµο των αγαπηµένων µου λόφων. Ο ουρανός ήταν µαύρος, αλλά ήδη ένα σκίσιµο εµφανιζόταν πάνω στην κουρτίνα των σύννεφων. Ο ήλιος µου έκλεισε το µάτι και πήγε αµέσως να κρυφτεί. Αλλά δεν µε γέλασε. Πάνω από τα µαύρα σύννεφα οι κορυφές των βουνών διαγράφονταν ολοκάθαρα. Σύντοµα ο ήλιος θα τρυπούσε τα σύννεφα και θα ερχόταν µε όλο του το µεγαλείο.

Αισθάνθηκα συγκίνηση και υπερηφάνεια για το παλιό µου βαρόµετρο που ήξερε να αποφεύγει όλες τις πανουργίες του ουρανού και ανέβηκα το µονοπάτι, για να απολαύσω χάριν του την οµορφιά του τοπίου» – απόσπ. από «Το βαρόµετρο»

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Hélène Longeot γεννήθηκε στο Παρίσι, από Έλληνες γονείς, πρόσφυγες από τη Μ. Ασία.

Σπούδασε στη Σορβόννη (Sorbonne) φιλοσοφία και γαλλική φιλολογία, εργάστηκε ως καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας σε γυµνάσια και λύκεια της Γαλλίας. Εδώ και πολλά χρόνια ζει στο Βουαρόν (Voiron) µια µικρή πόλη κοντά στη Γρενόµπλ (Grenoble).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!