Η μισθωτή εργασία στην κοινωνική οργάνωση

Η μισθωτή εργασία είναι το καθεστώς της απασχόλησης στο οποίο είναι τοποθετημένη η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, στις αναπτυγμένες χώρες του σημερινού κόσμου. Η εργασιακή πόλωση, η οποία εκφράζεται με τη συγκρότηση της τεράστιας μάζας των μισθωτών, έχει ως βασικό αντίβαρο μια, ισχνή σε αναλογία αλλά ισχυρότατη, ομάδα εργοδοτών. Στο βιβλίο προτάσσεται μια εκτεταμένη παρουσίαση των θεωρητικών συζητήσεων, σχετικά με το σχηματισμό και τη διεύρυνση της μισθωτής εργασίας. Η διαπραγμάτευση επικεντρώνει στις διαδικασίες των μεταβολών και σταχυολογεί τα βασικά στοιχεία της σημερινής κατάστασης στην οργάνωση της εργασίας.

Η ανάλυση των μετρήσεων για τις μεταβολές των βασικών καθεστώτων της εργασίας, μέσα στη χρονική διάρκεια τριών δεκαετιών, διαδέχεται τη θεωρητική διαπραγμάτευση. Οι ευρείες διεθνείς συγκρίσεις απολήγουν σε μια εισήγηση για τις τάσεις στην απασχόληση, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια βάση για τις μελλοντικές προβλέψεις σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αναγνώστες μπορούν να επισκοπήσουν τα στοιχεία, τα οποία εκτίθενται στα παραρτήματα του βιβλίου και αφορούν σε σημαντικές όψεις των συσχετιζόμενων ποσοτικών δεδομένων.

Η σημερινή οργάνωση της εργασίας περιλαμβάνει καινοτομίες και επινοητικές ανασυγκροτήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο άλλοτε οι μισθωτοί εργαζόμενοι νέμονται κάποιο βαθμό αυτονομίας ή αυτενέργειας και άλλοτε οι ανεξάρτητοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην οργάνωση της παραγωγής και τις ομάδες εργασίας, χωρίς να είναι μισθωτοί. Αυτός ο αποδοτικός συνδυασμός για τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις είναι καθηλωτικός για τις οικονομικές αξιώσεις και τους όρους δουλειάς όλων των εργαζομένων, ενώ επιβάλλει τη γενική ανασφάλεια.

Η μελέτη, αξιοποιώντας τις προκείμενες πραγματικότητες, προτείνει ένα εναλλακτικό υπόδειγμα της απασχόλησης, στο οποίο δύναται να επικρατεί η αυτόνομη εργασία. Η επεξεργασία αναφέρεται στα γενικά χαρακτηριστικά του εναλλακτικού υποδείγματος, τις πολιτικές προϋποθέσεις, τις θεσμικές απαιτήσεις και τις προσδοκώμενες εργασιακές μεταβολές. Η ανάλυση γεφυρώνει τη συγκεκριμένη εισήγηση με τις θεωρητικές αντιλήψεις για την κοινωνική δομή και συντάσσει εκτιμήσεις για τις επόμενες πραγματικότητες. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η εργασιακή αυτονομία είναι εφικτή και διεξοδική για την κοινωνική οργάνωση. Η εργασιακή αυτονομία επικοινωνεί απολύτως με την ελευθερία στη σύγχρονη πολιτεία και αμφότερες ενισχύουν τη δημοκρατία.

Λέξεις κλειδιά: Μισθωτή Εργασία, Εργασία, Απασχόληση, Αυτονομία, Κοινωνικές Τάξεις, Κοινωνική Δομή.

Το βιβλίο ενδιαφέρει όλους τους εργαζόμενους της εποχής μας. Ειδικό ενδιαφέρον έχει για τους κοινωνικούς επιστήμονες, τους ερευνητές της εργασίας και της απασχόλησης, τα πολιτικά κόμματα, τα εργατικά συνδικάτα, τις επαγγελματικές οργανώσεις, τα επαγγελματικά επιμελητήρια, τις κοινωνικές οργανώσεις, τους αρμόδιους θεσμούς για την εργασία και την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής.

Το συγκεκριμένο έργο είναι κατάλληλο για την ακαδημαϊκή διδασκαλία, σε σχολές και τμήματα Κοινωνιολογίας, Κοινωνικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικής Εργασίας, Οικονομίας, Διοίκησης κ.ά.

ISBN 9789600231496, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ανδρέας Ν. Λύτρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου από το 1989. Διδάσκει αυτοδύναμα από το 1990 στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 1996 εξελέγη Λέκτορας και το 2000 Επίκουρος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας, διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και διοικητής στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο, ΕΕΣ».

Βιβλία του έχουν ενταχθεί σε βιβλιοθήκες ξένων πανεπιστημίων. Επιπλέον έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει άρθρα, συμμετοχές σε συλλογικά έργα και ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!