Μώλυ

Τι είναι το Μώλυ; Αν δεν πάρουν το μώλυ οι άνθρωποι θα γίνουνε χοίροι, όπως οι επισκέπτες της Κίρκης στον Όμηρο. Το μώλυ είναι η ποίηση, το ισχυρό αντίδοτο (φάρμακον ἐσθλόν) στη φθορά. Αυτό που βοηθά τον άνθρωπο να παραμείνει άνθρωπος και να μη γίνει ζώο.

Εμμέσως, η συλλογή διαγράφει το σχήμα μιας μικρής οδύσσειας του σύγχρονου ανθρώπου, μιας περιπέτειας και περιπλάνησης στις ατραπούς της ύπαρξης με τους κινδύνους και τις δυσκολίες, τις προσδοκίες και τις διαψεύσεις που παντού ελλοχεύουν. Τη μοναχική καταβασία και καταφυγή ακολουθεί η αγρυπνία και η περιπόθητη κατάληξη της άσκησής του μ’ έναν ύμνο στην αποκάλυψη θέας αθέσφατου, αμήχανου κάλλους.

ISBN 9789605910655, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης είναι καθηγητής της διοικητικής επιστήμης στο τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία εξωτερικού του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και το University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε το 1992 επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ, καθώς και στα Πανεπιστήμια Cambridge και Λονδίνου της Αγγλίας. Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1955, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Αυγή-Άννα Μάγγελ και έχει δυο παιδιά.

Έχει γράψει βιβλία, μελέτες και άρθρα σε θέματα δημόσιας διοίκησης, δημόσιας πολιτικής, ιστορίας και κοινωνικής θεωρίας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!