Μονόλογος γυναίκας

Μια γυναίκα παρατηρεί την πορεία της ζωής της, τον χρόνο που έφυγε, τον χρόνο που φεύγει… Μια γυναίκα μιλά με τον εαυτό της, ενώ εκείνος παραμένει αμίλητος.

Ο βαθυστόχαστος μονόλογος φέρνει στην επιφάνεια τον ίλιγγο της απουσίας και του κενού. ‘‘Τα λάθη της καρδιάς πολλά’’, μονολογεί και κλείνοντας τα μάτια περνά στον σκοτεινό χώρο της μνήμης, υποβάλει τα δικά της ερωτήματα, οδηγείται σε απαντήσεις και αποφάσεις με πλοηγό την αινιγματική φιγούρα του φτερωτού θεού.

Παραδίνεται σε ένα ταξίδι αναμνήσεων. Ένα ταξίδι από κείνα που περνούν πάνω από τις ψυχές και τις αφήνουν γυμνές και έρημες, τις σαρώνουν. Θύτης και θύμα μαζί, ακολουθεί το πεπρωμένο. Μια γυναίκα σκιαγραφεί όσα συναισθήματα ένιωσε από έφηβη έως σήμερα, εκείνα που την σημάδεψαν αλλά κι εκείνα που η αγάπη δεν σταματά να φωτίζει την ψυχή της. Στις θύμησές της, ο αναγνώστης βρίσκει κάτι από τον εαυτό του.

έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μίκα Μαυρογιάννη, το γένος Ζιάκα, γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1961, στη Λαμία.

Ποτέ δεν έθεσε ως στόχο να γίνει συγγραφέας, είχε όμως πάντα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ανάγνωση. Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των επιχειρήσεων από εμπορικό δαιμόνιο, αλλά ποτέ δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει. Με το πλήρωμα του χρόνου η αγάπη της για την ανάγνωση μεταστοιχειώνεται σε πάθος για τη συγγραφή και την ποίηση.

Το 1994, υποτάσσεται στην ακατανίκητη επιθυμία της και με πλοηγό την πένα της, αφήνεται να ταξιδέψει στις θάλασσες του δημιουργικού νου, χωρίς όρια.

Το βιβλίο με τίτλο Το ποτέ είναι χρόνος πολύς ήταν το πρώτο συγγραφικό της έργο και ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2013. Περί τα τέλη του 2013, εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία, από εκείνες που σηματοδοτούν τη θλιμμένη πλευρά της ζωής, και γράφει το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο: Μια καταδίκη… δίχως μια δίκη….

Το βραβευμένο ποίημα της, με τίτλο Ούτε πανί… Ούτε στεριά, το 2009 απέσπασε το Β’ Βραβείο καλύτερου ποιήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!