Το μυστήριο της τέχνης

Ο Θεός είναι ο τέλειος Καλλιτέχνης και Ποιητής. Η κατ’ εικόνα δική Του δημιουργία μας σημαίνει ότι είμαστε κι εμείς καλλιτέχνες και ποιητές, ανεξάρτητα από την κλήση μας στη ζωή. Είμαστε καλλιτέχνες με τον τρόπο που αγαπάμε. Είμαστε ποιητές με τον τρόπο που προσευχόμαστε. Ο καθένας είναι ένας καλλιτέχνης. Συνδεόμαστε κοσμικά ο ένας με τον άλλο μέσα από ένα θείο υφαντό που εκτείνεται κατά μήκος των αιώνων. Ο καθένας μας έχει ένα ρόλο μοναδικό να επιτελέσει στη συμφωνία της δημιουργίας του Θεού.

Το σημαντικότερο έργο ενός καλλιτέχνη δεν είναι ό,τι δημιουργεί. Βρίσκεται στο έργο της δημιουργίας μας από τη χάρη του Θεού. Πρωταρχικός στόχος του καλλιτέχνη είναι να επιτύχει τη σωτηρία του. Ό,τι δημιουργεί ή παράγει ο καλλιτέχνης από την άποψη των έργων τέχνης είναι πάντοτε δευτερεύον όσο το να γίνει ο ίδιος στην πραγματικότητα ένα έργο τέχνης. Ο πνευματικός καλλιτέχνης μετανοεί συνεχώς για τη φιλοδοξία του και γίνεται ο ίδιος το ποίημα.

Αυτό συμβαίνει με το να κάθεται στα πόδια του Διδασκάλου ατενίζοντας τη δόξα Του, όπως έκανε η Μαρία. Ο καλλιτέχνης δεν γράφει απλώς ή τραγουδά τραγούδια – γίνεται ο ίδιος το τραγούδι. Δεν ζωγραφίζει απλά σ’ έναν καμβά· ο ίδιος γίνεται ζωγραφιά προς δόξαν Θεού. Αυτό αποτελεί ένα πολύ διαφορετικό όραμα για τον καλλιτέχνη από κείνο που εκθειάζει ο πολιτισμός μας.

ISBN 9789609550796, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζόναθαν Τζάκσον ( Jonathan Jackson) είναι Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέας. Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές (General Hospital, Νashville κ.ά.) και κινηματογραφικές ταινίες (Τhe Deep End of the Ocean, Tuck Everlasting, Insomnia κ.ά.) στο πλάι σπουδαίων ηθοποιών (Μισέλ Φάιφερ, Αλ Πατσίνο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άντονυ Γκήρυ κ.ά.), ενώ έχει κερδίσει επτά βραβεία Emmy (1995, 1998, 1999 και σε δύο κατηγορίες το 2011 και το 2012).

Παράλληλα, είναι συνιδρυτής και frontman του μουσικού συγκροτήματος Enation, με το οποίο έχει ηχογραφήσει έξι δίσκους κι έχει πραγματοποιήσει δεκάδες live εμφανίσεις. Το Μυστήριο της Tέχνης είναι το δεύτερο βιβλίο του, μετά την ποιητική του συλλογή, με τον τίτλο Book of Solace and Madness (2012).

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Lisa Vultaggio με την οποία έχει τρία παιδιά. Το 2012 ασπάστηκε την Ορθοδοξία μαζί με όλη του την οικογένεια κι από τότε έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη πνευματική σχέση με το Άγιο Όρος και την Ελλάδα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!