Μυθιστορίες Αρχαίας Τρέλας…

Ποιος και γιατί τύφλωσε τον Τειρεσία; Γιατί ποτέ κανείς δεν πίστεψε τους χρησμούς της Κασσάνδρας; «Μυστικό» που το γνωρίζουν δυο, παύει, λένε, να ’ναι μυστικό! Γιατί οι θεοί καταδικάσανε τον Σίσυφο στο αιώνιο «μαρτύριό» του; Γιατί ο Πάρις χάρισε το «μήλο της Έριδας» στη θεά Αφροδίτη; Τι απέγινε ο Βελλεροφόντης που σήκωσε κεφάλι στους Αθάνατους;

Τα παραμύθια βγήκαν για να κοιμίζουν τα παιδιά και να ξυπνάνε τους μεγάλους. Καθόσον κι οι μεγάλοι έχουν ανάγκη απ’ τα παραμύθια τους. Αρκεί να γνωρίζουν πως είναι «παραμύθια» και να μην τα μπερδεύουν με τα χαλκευμένα ψέματα.

Τούτες οι «μυθιστορίες» είναι γιομάτες μ’ αβάσταχτες, ανθρώπινες αλήθειες. Αλήθειες που ταρακουνάνε και ξυπνάνε τον άνθρωπο. «Μυθιστορίες» ξεριζωμένες απ’ τα σπλάχνα της Ελληνικής Μυθολογίας, χρωματισμένες με πολέμους, μ’ έρωτες κι αντεγκλήσεις ανάμεσα σε θνητούς κι αθανάτους, σ’ ένα χαριτωμένο πάντρεμα κάτω απ’ το φως της Ελλάδας. «Μυθιστορίες» γιομάτες χάρη και, προπάντων, γαρνιρισμένες με γέλιο σπαρταριστό κι ανεπιτήδευτο. Κι όπως λεν από παλιά, το γέλιο στέκει «βοτάνι θαυματουργό» ενάντια στη θλίψη και στον πανανθρώπινο φόβο…

ISBN 9789605313494, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημόκριτος Τσουκάπας είναι γεννημένος στις Σέρρες, σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονία) κι έχει τρεις κόρες.

Με το συγγραφικό έργο ασχολείται εδώ και δέκα πέντε χρόνια. Βιβλία του που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα είναι τα «Οιδιπόδεια Συμ…πλέγματα» (Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία 2008) «Της Τροίας το… κάγκελο» (Εκδόσεις Δίαυλος 2011), «Σαράντα εκθέσεις κι ένα γράμμα» (εκδόσεις ΖΗΤΗ 2012) και το παιδικό βιβλίο «Του ουρανού τα παραμύθια» (εκδόσεις ΖΗΤΗ 2013).

Πέρα από τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων ασχολείται και με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων. Το 2012 έλαβε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου με το σατιρικό δράμα «ΓΙΟΥΝΑΝ» (ΙΩΝ του Ευριπίδη) που ανέβηκε με επιτυχία από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. ΑΙΓΑΙΟΥ. Άλλα θεατρικά έργα του που ανέβηκαν από περιφερειακές Σκηνές είναι το «Καρυων» (Πλούτος του Αριστοφάνη), οι διασκευές «Γιατρός με το στανιό» (Μολιέρος), «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (Σαίξπηρ) και τα μονόπρακτα: «Οι γριές», «Οι τσούχτρες», «Οι χειροπέδες» και «Η Σουρλουλού».

Λάτρης του έναστρου ουρανού, αρθρογραφεί σε αστρονομικά περιοδικά κι εφημερίδες.

Μένει μόνιμα στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!