Να έρχεσαι όποτε θες

Τι σχήμα και τι χρώμα έχει η απειλή; Ποιο είναι το πρόσωπο του φασισμού -του φανερού ή του κρυφού- και η καθημερινή του οσμή; Ποιοι τον ασκούν και σε ποια παράταξη ανήκουν;

Ο Αρίστος Γιαννακός, υπηρετώντας τη θητεία του στα τελευταία χρόνια της δικτατορίας, θα βρεθεί σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό της Βόρειας Ελλάδας, λόγω δυσμενούς μετάθεσης. Οι συναναστροφές του με τους ντόπιους και η ερωτική του ζωή -κυρίως αυτή- θα σταθούν η αφορμή να συνειδητοποιήσει ότι οι προσωπικές επαναστάσεις είναι και οι πιο σημαντικές…

Δόγματα και καταστάσεις της ελληνικής κοινωνίας από τα χρόνια της δικτατορίας ως τον Νοέμβριο του 1989 υποσκάπτονται με σαρκαστικό χιούμορ, κρατώντας αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

ISBN 9603757535, έκδοση 2004

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Λογαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1950.

Σπούδασε Φιλολογία. Έχει γράψει ποίηση και πεζά. Έδωσε τέσσερις ποιητικές συλλογές μέχρι το 1984 και έκτοτε γράφει διηγήματα, μυθιστορήματα, δοκίμια.

Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Το 1988 το λιμπρέτο του «Σπίτια της μνήμης σπίτια της σιωπής» παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου.

Το θεατρικό του έργο «Η τελευταία μάσκα – fallimento» παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα ΑΤΤΙΣ σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάτρα 2006).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!